trump
Bitcoin

Wetgever in Hong Kong positief over Strategic Bitcoin Reserve van Trump

Een wetgever in Hong Kong besprak gisteren de toesprak van Donald Trump tijdens Bitcoin Nashville. In die bespreking was hij onder andere positief over de Strategic Bitcoin Reserve die Trump aankondigde. Is dit het moment dat andere landen Amerika beginnen te volgen en El Salvador niet meer het enige land is dat Bitcoin gaat kopen?

Hong Kong neemt een nationale Bitcoin reserve?

Johnny Ng, de wetgever in kwestie, geeft op Twitter aan dat hij in ieder geval “de haalbaarheid en kansen van onder andere Bitcoin als financiële reserve wil bespreken met verschillende stakeholders in Hong Kong.”

“Wat betreft Bitcoin als een officiële financiële reserve voor een land of regio, ik denk dat het de moeite waard is om dat te overwegen. De wereldwijde acceptatie van Bitcoin neemt constant toe en Bitcoin wordt door het grote publiek gezien als ‘digitaal goud’ in de context van zijn technologie.

Dus in de toekomst is het zeker mogelijk om te onderzoeken en overwegen om Bitcoin in de strategische financiële reserve te stoppen, zolang dat de wetten volgt”, aldus Johnny Ng.

Ook geeft hij aan Bitcoin en Web3 te zien als “belangrijke mijlpalen” in de ontwikkeling van globalisatie. Johnny NG claimt dat blockchain-technologie al vele innovatieve oplossingen leverde voor financiële en praktische toepassingen.

‘Laat de speltheorie beginnen’

De reacties onder de tweet van Dennis Porter, die met het nieuws over de wetgever uit Hong Kong kwam, zijn natuurlijk vooral bullish.

Donny Brasco zegt bijvoorbeeld: “Laat de speltheorie beginnen.”

Daarmee doelt hij uiteraard op de speltheorie dat andere landen Amerika gaan volgen, uit angst om anders verder achterop te raken.

Als iedereen in jouw omgeving Bitcoin zou kopen en daar heel enthousiast over zou zijn, dan zou je dat waarschijnlijk ook doen.

Voor rivaliserende landen is dat helemaal het geval. Stel dat Bitcoin zijn groei op deze manier doorzet, dan kan China het in theorie niet permitteren dat Amerika wel grote hoeveelheden Bitcoin bezit.

Dan is de kans aanwezig dat zij Amerika volgen en ook Bitcoin gaan kopen, net als dat we nu al dit bericht uit Hong Kong zien.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13