Bitcoin minen, miner
Bitcoin

Wetsvoorstel om Bitcoin miners te beschermen in Amerika goedgekeurd

Een wetsvoorstel ter regulering van Bitcoin mijnbouwactiviteiten is door zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat aangenomen en ligt nu ter goedkeuring bij het kantoor van de gouverneur. Deze mijlpaalwetgeving verleent cryptomijners dezelfde rechten als datacenters

Bescherming van crypto mining

De “Arkansas Data Centers Act van 2023“, zal naar verwachting de Bitcoin mijnbouwindustrie in de Amerikaanse staat Arkansas reguleren en de cryptomijners beschermen tegen discriminerende regelgeving en belastingen. Deze ontwikkeling is een belangrijke mijlpaal in de erkenning van de waarde van cryptoactiviteiten. De wetgeving biedt cryptomijners in Arkansas een veilige omgeving om hun activiteiten uit te voeren, wetende dat ze wettelijk beschermd zijn.

Opmerkelijk is dat het wetsvoorstel snel is aangenomen nadat het op 30 maart door senator Joshua Bryant werd voorgesteld. De statuspagina van de wet toont aan dat de wetgevers van de staat Arkansas erkennen dat datacenters banen creëren, belastingen betalen en algemene economische waarde bieden aan lokale gemeenschappen.

house bill crypto mining

De goedgekeurde wet stelt dat een crypto miner “toepasselijke belastingen en overheidsvergoedingen moet betalen in aanvaardbare vormen van valuta, en op een manier moet werken die geen stress veroorzaakt op de opwekkingscapaciteit of het transmissienetwerk van een elektriciteitsbedrijf.”

Tegenstrijdige houdingen tegenover cryptoactiviteiten

Arkansas en Montana laten zien dat sommige staten in de Verenigde Staten de potentie van cryptoactiviteiten erkennen. Montana’s Senaat heeft eind maart een wetsvoorstel aangenomen om miners te beschermen die in de staat actief zijn. Het wetsvoorstel wil mijnwerkers beschermen tegen belastingen op digitale activa die worden gebruikt voor betalingen en energietarieven afschaffen die discriminerend zijn voor thuiswerkende cryptomijners en bedrijven op het gebied van digitale activa.

In tegenstelling tot deze positieve ontwikkelingen, heeft New York een ander standpunt ingenomen. Afgelopen november ondertekende gouverneur Kathy Hochul het proof-of-work (PoW) mining moratorium in wet, waardoor crypto mining activiteiten in de staat voor twee jaar werden verboden. En op federaal niveau zouden cryptomijners in de Verenigde Staten uiteindelijk kunnen worden onderworpen aan een belasting van 30% op elektriciteitskosten in het kader van een begrotingsvoorstel dat op 9 maart door president Joe Biden werd ingediend en tot doel heeft “mijnbouwactiviteiten te verminderen”. 

Het is duidelijk dat er op staats- en federaal niveau nog steeds discussies zijn over hoe cryptoactiviteiten moeten worden gereguleerd en belast.

Bitcoin nieuws

Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?
Coatue Management investeert $150 miljoen in Bitcoin-Miner Hut 8 Corp
Bitcoin-handelaren verliezen godsvermogen dankzij nieuwe crash
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?