Bitcoin (BTC) Whale
Bitcoin

Whale schrikt wakker en verstuurt na 9 jaar voor $60 miljoen aan Bitcoin

Een whale met meer dan 176 miljoen dollar aan Bitcoin is na meer dan negen jaar uit zijn winterslaap gekomen en verstuurde voor tenminste 60 miljoen dollar aan Bitcoin naar een nieuw adres. Het gaat om een transactie van 2.071,50 Bitcoin. De whale zelf ontving een totaal van 6.071,50 Bitcoin richting het einde van 2013, op het moment dat de koers op ongeveer 663 dollar lag.

Reden onbekend

De reden voor de transactie van de whale is op dit moment onbekend. Het is goed mogelijk dat hij wil profiteren van de opleving van Bitcoin. Vanaf het einde van 2022 tot en met vandaag is de koers ongeveer verdubbeld.

Zeker als dit alle Bitcoin van de whale in kwestie zijn, dan is het logisch dat hij wellicht een klein deel verkoopt om zijn risico te spreiden. De kans is aanwezig dat het om een zogenaamde over-the-counter deal gaat.

Dit zijn deals waarin grote entiteiten elkaar onderhands Bitcoin verkopen om de koers niet teveel te beïnvloeden. Op de beursplatformen kan het vanwege beperkte liquiditeit en dunne orderboeken soms lastig zijn om voor 60 miljoen dollar aan Bitcoin te kopen.

koers ligt onder vuur

Ondertussen ligt de Bitcoin koers een beetje onder vuur. Nadat we enkele dagen boven de 30.000 dollar doorbrachten, is Bitcoin inmiddels teruggezakt naar de koers van 28.858 dollar. Daarmee is dus ook de grens van 29.000 dollar verloren.

De komende dagen lijken wat dat betreft heel belangrijk te worden voor de bulls. Kunnen ze het momentum doorzetten of komt er nu weer een sterke periode van de bears aan? Tot nu toe is 2023 het jaar van de bull, maar dingen kunnen snel veranderen in deze industrie.

Zeker als je naar het macro-economische plaatje kijkt zou het niet gek zijn als er een pittige periode aankomt voor Bitcoin. De rentes zijn nog altijd torenhoog en het inflatieprobleem is allesbehalve opgelost. Wat dat betreft kan het vervolg van 2023 nog weleens pittig blijken.

Bitcoin nieuws

Finance-gigant Bernstein voorspelt Bitcoin koers van $1 miljoen
Fed-voorzitter: Wij zijn klaar voor renteverlagingen als de inflatie snel daalt
MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken