Whale eating Bitcoin, cryptocurrency. Low polygon line, triangle
Bitcoin

Whale verkoopt 420 Bitcoin die hij in 2012 voor 15 dollar per stuk kocht

De Bitcoin blockchain maakt het mogelijk om bijzondere ontdekkingen te doen. In dit geval is kwam @JA_Maartun een transactie op het spoor van 420 Bitcoin die sinds 2012 niet meer bewogen hadden. Op dat moment handelde Bitcoin nog onder de 15 dollar per stuk.

7,1 miljoen dollar

Tegen de huidige koersen zijn de 420 Bitcoin van de gelukkige whale ongeveer 7,1 miljoen dollar waard. Destijds kocht hij ze voor een totaalbedrag van 6.300 dollar. Wat dat betreft is het een ongekende winst, die de whale verdiende door verschillende bull- en bearmarkten te overleven. De reden achter de transactie is onbekend, al is de kans aanwezig dat de whale in kwestie wil cashen en zijn Bitcoin verkoopt.

Hoewel de koers vanaf de all-time high van november 2021 flink gedaald is, zal deze whale daar niet extreem rouwig om zijn. Natuurlijk had hij liever 28,98 miljoen dollar gehad voor zijn 420 Bitcoin op de all-time high, maar een bedrag van 7,1 miljoen dollar op een investering van 6.300 dollar is ook niet mis.

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat oude wallets verkopen gedurende deze periode. In de maand november zijn er meer dan 5.000 Bitcoin bewogen die al ruim 10 jaar op hetzelfde adres stonden. De Bitcoin-gemeenschap is nu ook december begonnen met een wederopstanding van een relatief grote hoeveelheid oude Bitcoin.

De grootste beweging met meer dan 10 jaar oude Bitcoin was die van 11 november. Op dat moment viel de Bitcoin koers van ongeveer 18.000 naar minder dan 17.000 dollar. Daarop besloot een oude whale 3.741 Bitcoin te verkopen voor een bedrag van ongeveer 63,5 miljoen dollar.

Op het moment van schrijven heeft Bitcoin vooral moeite om weer op te klimmen. Het was even gelukt om de 17.000 dollar te herpakken, maar inmiddels hangt de koers daar weer onder. Wellicht kan de traditionele kerstrally weer wat groen op de borden brengen.

Bitcoin nieuws

Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’