Bitcoin (BTC) Whale
Bitcoin

Whale verkoopt PRECIES op het juiste moment $23 miljoen aan Bitcoin

Nieuwe data van de blockchain leert ons dat één whale voor 23,4 miljoen dollar aan Bitcoin verkocht voordat de Amerikaanse een aankondiging deed over nieuwe regels voor de sector. Het on-chain analyseplatform Loononchain kwam de transactie op het spoor van de onbekende wallet die al zijn 636 Bitcoin in de verkoop gooide.

Op dezelfde dag werd de Amerikaanse cryptobeurs Kraken aangeklaagd voor het opereren van een ongeregistreerde effectenbeurs en het vermengen van klant-tegoeden met hun eigen kapitaal. Verder betaalde Binance een boete van 4 miljard dollar aan het ministerie van justitie en stapte CEO Changpeng Zhao op.

Alles bij elkaar was het een rumoerig dagje en verkocht de whale in kwestie op het juiste moment zijn Bitcoin.

Precies op het goede moment

In de bovenstaande grafiek is te zien hoe de whale op het juiste moment zijn Bitcoin van de hand deed. Opvallend is dat de entiteit ook rond de bodem van november/december 2022 een behoorlijke aankoop van 1.636 Bitcoin deed.

Die verkocht hij (of zij) vervolgens in de loop van 2023 met een flinke winst op ~27.500 dollar, om vervolgens rond die koersen ook weer in te stappen en uiteindelijk op 37.000 dollar definitief uit Bitcoin te gaan.

Op het moment van schrijven handelt de Bitcoin koers op 36.300 dollar en lijkt de whale in kwestie echt precies op het juiste moment uitgestapt te zijn. Al moet dat uiteindelijk nog maar blijken.

Misschien is de correctie van korte duur en schieten we binnen enkele dagen weer omhoog met de Bitcoin koers.

Institutioneel geld stapt in

Elders begint het erop te lijken dat het institutionele geld de industrie definitief op de korrel heeft. Lookonchain speculeerde gisteren over het instappen van rijke investeerders in LDO, de token voor het staking-platform Lido.

Lookonchain wist twee wallets te spotten die gelinkt zijn aan crypto-dienstverleners voor institutionele beleggers; die van FalconX en Amber. Zij namen meerdere malen LDO op van Binance.

“Het lijkt erop dat institutionele beleggers LDO accumuleren.

0x011D (gelinkt aan Amber) nam 1,47 miljoen LDO ($3,6 miljoen) op van Binance 4 uur geleden en in totaal 5,9 miljoen LDO ($14,5 miljoen) inde afgelopen drie maanden.

FalconX nam 1,26 miljoen LDO ($3,1 miljoen) op van Binance 4 uur geleden en in totaal 4,9 miljoen LDO ($12 miljoen) in de afgelopen week”, aldus Lookonchain.

Zo kunnen we stellen dat het langzaam maar zeker de goede kant opgaat met de industrie. Het grote geld raakt steeds meer geïnteresseerd in Bitcoin en crypto.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Cryptogebruiker wil Bitcoin-vlag op Mount Everest plaatsen
Handelslegende voorspelt Bitcoin koers van $400.000
Aandeel Bitcoin miner Marathon Digital steeg 376% in 1 jaar
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen