Solana
Solana

Crypto whale verkoopt voor bijna $100 miljoen aan Solana

Een whale-wallet verkocht in 2024 al voor bijna 100 miljoen dollar aan Solana. Lookonchain dook in de cijfers en speculeert nu dat de wallet weleens aan een institutionele speler kan toebehoren.

$100 miljoen aan Solana gedumpt

Sinds het begin van 2024 verkocht de wallet in kwestie gemiddeld 19.306 Solana, ter waarde van 2,76 miljoen dollar.

In totaal werd er al 695.000 Solana verkocht voor 99,5 miljoen dollar. Na die verkopen bezit de whale nog altijd 1,88 miljoen Solana ter waarde van 237,68 miljoen dollar. Die munten zijn op dit moment gestaked op de blockchain.

Naast Solana zijn whales op dit moment ook actief op het gebied van Bitcoin. Recentelijk nam een whale nog even 1.100 Bitcoin op ter waarde van 64,26 miljoen dollar van een Binance-wallet.

In principe is dat een positieve ontwikkeling van Bitcoin, omdat de Bitcoin nu niet meer op een exchange staan. Daar kun je tegenoverzetten dat het mogelijk is dat de whale in kwestie kiest voor een OTC-deal en de Bitcoin onderhands verkoopt.

Vaak zie je dat grote spelers hun Bitcoin liever buiten de beurzen om verkopen, om te voorkomen dat ze geld verliezen vanwege een gebrek aan liquiditeit.

Whale boekt miljoenenverlies op Aave

Op de blockchain werd ook nog een vroege investeerder in Aave gespot, die zijn kapitaal voor een gigantisch verlies heeft verkocht.

De whale in kwestie kocht in maart 2021 voor 4,3 miljoen dollar Aave. Precies die tokens werden enkele uren geleden voor 2,16 miljoen dollar verkocht voor een verlies van 2,14 miljoen dollar.

Zo zie je maar dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is. Ook niet voor investeerders die er relatief vroeg bij waren.

De laatste maanden is de koers van Aave wel behoorlijk hersteld. Over het afgelopen jaar is de koers van het project met bijna 135% gestegen. Wat dat betreft heeft deze whale er dus een stuk minder goed voorgestaan.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Nederlands grootste cryptobeurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Solana nieuws

Experts verwachten een Solana koers van $200 eind 2024
Solana breekt record met meer dan 5 miljoen dagelijkse gebruikers
Analist voorspelt enorme stijgingen voor Ethereum en Solana
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt