Bitcoin

Whale verplaatst $1.3 miljard aan Bitcoins

Terwijl de Bitcoin koers gestegen is richting de $9.800 heeft een onbekende investeerder $1,3 miljard aan Bitcoins verplaatst in drie transacties.


132,255 Bitcoins

Volgens blockchain-gegevens verplaatste een onbekende Bitcoin handelaar op 11 juni meer dan 132,255 BTC, ter waarde van ongeveer $1,3 miljard, in drie transacties met een interval van slechts één minuut. De tokens werden verplaatst in blok 643.133.

De transacties vonden plaats nu de Bitcoin prijs nog steeds onder het belangrijke weerstandsniveau van $10.000 ligt. Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers rond de $9.818.

Het enorme volume leidde tot speculatie dat de BTC behoorde tot een exchange- of custody. Een aantal mensen denken dat Coinbase Custody verantwoordelijk is voor de verplaatsing.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Niet de grootste transactie ooit

Een transactie van 132 duizend Bitcoins is natuurlijk enorm. Dit soort transacties komen dan ook niet heel vaak voor. In april zagen we voor het laatst zo’n enorme transactie toen crypto exchange Bitfinex 161.500 BTC had verplaatst. Dit was op dat moment ongeveer $1,1 miljard dollar waard.

Deze Bitfinex transactie, of de transactie die we vandaag hebben gezien zijn echter niet de grootste transacties die ooit hebben plaatsgevonden. Op 16 november 2011 werden er namelijk 500 duizend Bitcoins verplaatst. Op dat moment waren deze 500.000 tokens echter slechts $1,32 miljoen waard. Vandaag de dag zou dit $4,9 miljard opleveren.

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom