Bitcoin (BTC) Whale
Bitcoin

Whales versturen 850 miljoen dollar aan Bitcoin in 24 uur

Whales zijn plotseling gigantische hoeveelheden Bitcoin aan het versturen, terwijl de koers op dit moment consolideert boven de 30.000 dollar. Whale Alert wist een reeks van transacties te spotten die bij elkaar 28.377 Bitcoin in beweging brachten, die samen een waarde dragen van meer dan 856 miljoen dollar.

300 miljoen dollar

Eén van de grotere transacties van gisteren was die van 9.819 Bitcoin ter waarde van ongeveer 300 miljoen dollar. Die Bitcoin gingen van de ene onbekende wallet naar de andere onbekende wallet. Dat betekent dat de Bitcoin in kwestie in ieder geval niet richting een beurs gestuurd zijn.

Het is overigens wel mogelijk dat de Bitcoin in een zogenaamde over-the-counter transactie verkocht zijn. Dit betekent in principe dat er een onderhandse overeenkomst is gesloten tussen twee rijkaards, die buiten de beurzen om hun transacties doen om de koers niet teveel te beïnvloeden.

De whale in kwestie betaalde in ieder geval minder dan 8 dollar om deze gigantische hoeveelheid Bitcoin in beweging te brengen, wat ook meteen de kracht van de digitale munt aangeeft. Je kunt in theorie voor miljarden aan Bitcoin verplaatsen tegen extreem lage transactiekosten.

Meeste naar onbekende wallets

Het gros van de ruim 850 miljoen dollar aan Bitcoin ging van onbekende wallets naar onbekende wallets. Al zijn er ook een paar transacties bij geweest die juist Bitcoin richting de beurzen stuurden, bijvoorbeeld naar Binance. Met die Bitcoin is de kans groot dat deze wel in de verkoop gingen.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin even zijwaarts en lijkt de koers te consolideren boven de grens van 30.000 dollar. Het is nu afwachten of de bulls het in zich hebben om een nieuwe sprong te maken en op termijn wellicht de koers van 40.000 dollar aan te vallen.

Voor nu lijken de belangrijkste weerstanden rond de 32.000 tot 33.000 dollar te liggen. Veel analisten denken dat Bitcoin kan doorzetten tot 40.000 dollar als die grenzen worden overwonnen door de bulls. Als dat lukt, dan kan 2023 dus weleens een heel sterk jaar worden voor Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Finance-gigant Bernstein voorspelt Bitcoin koers van $1 miljoen
Fed-voorzitter: Wij zijn klaar voor renteverlagingen als de inflatie snel daalt
MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken