Bitcoin crash
Bitcoin

Willy Woo voorspelt grote koersdaling voor Bitcoin – Dit moet je weten

On-chain analist Willy Woo zegt dat hij een hertest van de Bitcoin koers van 39.000 dollar verwacht, voordat we het bullish momentum kunnen voortzetten. Er is op dit moment sprake van een zogenaamde ‘gap’ op de Chicago Mercantile Exchange (CME). We spreken van een gat op de futuresmarkten als de koers na het weekend veel hoger opent dan op de vrijdag.

In de onderstaande grafiek zien we dit gat voor Bitcoin rond de koers van 39.700 dollar.

93 procent kans op daling

“De CME Gap ligt op 39.700 dollar. Naar mijn weten zijn 28 van de 30 gaten gevuld op de dagelijkse grafiek van CME (93%). Eén van de ongevulde gaten zit linksonder in de grafiek”, aldus Willy Woo.

Verder deelt de analist ook de bullish en bearish scenario’s voor de Bitcoin koers. In zijn lijst met positieve scenario’s zitten ook de waarschijnlijkheid van lage rentes, een piek van de Amerikaanse dollar en een terugkeer van de wereldwijde liquiditeit.

Maar er zijn volgens de analist ook genoeg redenen om wat minder positief te zijn over de vooruitzichten voor de Bitcoin koers.

Moeten we bearish zijn over Bitcoin?

De voornaamste reden om op dit moment bearish te zijn over de Bitcoin koers is volgens Willy Woo dus de CME Gap op 39.700 dollar.

Met een vulpercentage van 93 procent is de kans behoorlijk aanwezig dat we die koers nog gaan opzoeken. Momenteel handelt Bitcoin daar op de koers van 41.900 dollar echter nog ver boven en hoeven de bulls zich vooralsnog geen zorgen te maken.

Verder ziet Willy Woo op de grafiek enkele bearish ontwikkelingen, begint het aantal Bitcoin bij de beurzen weer toe te nemen, neemt de vraag naar futures af en is er een grote kans op long-liquidaties op dit moment.

Wat wel opvalt is dat de bearish-ontwikkelingen allemaal op de korte-termijn gericht zijn en de bullish-ontwikkelingen juist een lange-termijn karakter hebben. Zo lijkt bearish op de korte-termijn en bullish op de lange-termijn het verhaal te zijn van Willy Woo op dit moment.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Analist: Bitcoin koers op weg naar all-time high bij doorbraak van cruciale weerstand
Satoshi Nakamoto ontmaskerd? HBO-documentaire beweert ‘Bitcoin-mysterie’ te onthullen
Kansen in de dip? Bitcoin koers op weg naar $90.000 volgens Raoul Pal
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Rusland en BRICS werken aan een onafhankelijk betaalsysteem