Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Wirex mag Bitcoin-debetkaarten van Mastercard uitgeven

De crypto betalingsverwerker Wirex heeft de belangrijkste lidmaatschapsstatus van Mastercard ontvangen. Hiermee is Wirex naar verluidt het eerste native crypto-platform met deze status. Hiermee mag het bedrijf tevens door Mastercard ondersteunde Bitcoin-debetkaarten gaan uitgeven.


Verbreding cryptocurrency-programma Mastercard

Het bedrijf mocht eerder al Bitcoin-debetkaarten van Visa uitgeven. Mastercard was hier iets voorzichtiger mee. Het bedrijf mag vanaf nu Mastercard debetkaarten rechtstreeks aan consumenten uitgeven. Het doel hiervan is om het kopen van cryptocurrencies en om deze in te wisselen voor fiat-valuta’s eenvoudiger te maken.

Hiermee breidt Mastercard het programma voor digitale activa flink uit. Dit programma wordt versoepeld, waardoor het voor meer cryptobedrijven mogelijk zou moeten worden om ook deze status te behalen. Hiermee toont Mastercard aan vertrouwen te hebben in de cryptocurrency-industrie. Volgens het bedrijf is deze markt inmiddels dan ook al volwassen geworden, wat hun keuze nog verder ondersteunt.


Wirecard & Wirex

Eerder gaf Wirex al een cryptocurrency debetkaart onder licentie van Visa uit, die in een samenwerking door Wirecard werd uitgegeven. Recentelijk werd hier echter een enorm schandaal bekend, ter waarde van circa $2 miljard. Dit had logischerwijs enorme consequenties voor kaartdiensten van entiteiten zoals Wirex, waardoor zij verplicht naar een alternatief moesten zoeken. Dit alternatief is nu gevonden bij Mastercard.

Wirex is in Londen gevestigd en wordt door de Financiële Autoriteiten van het Verenigd Koninkrijk gereguleerd. Het bedrijf bezit een licentie om kaarten binnen Europa uit te geven.


Bitcoin nieuws

Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt” Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt”
Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten