amerika
Bitcoin

Witte Huis voorspelt Bitcoin koers van 250.000 dollar

In een publicatie op Twitter schrijft Pierre Rochard, een Bitcoiner die al jaren en jaren meeloopt binnen de industrie, dat de Amerikaanse overheid een Bitcoin koers van 250.000 dollar lijkt te voorspellen. “De begroting van Biden voor 2025 is heel bullish over Bitcoin, het Witte Huis verwacht een koers van 250.000 dollar in 2035. Ze rekenen erop in hun belastinginkomsten”, aldus Rochard.

Klopt deze uitspraak van Pierre Rochard wel?

Niet iedereen is het eens met de uitspraken van Pierre Rochard, zo blijkt uit de Community Notes die hij onder zijn publicatie krijgt. Community Notes is een functie van Twitter die het mogelijk maakt voor gebruikers uit de gemeenschap om uitspraken met feiten onderuit te halen.

Vanuit de Community Notes komt naar voren dat de begroting van het Witte Huis helemaal geen Bitcoin koersverwachtingen bevat, maar enkel potentiële omzetten van toenemende regulatie en belasting voor digitale assets.

Zack Guzmán was één van de mensen die tegen de uitspraken van Rochard in beroep ging. Hij maakte duidelijk dat de afbeelding van Pierre Rochard in ieder geval niet de echte pagina 160 van de begroting bevat.

Het Witte Huis zou er volgens Guzmán nooit voor kiezen om het Bitcoin logo zo prominent in hun begroting op te nemen en ook boven het Witte Huis zelf te plakken.

Is het Witte Huis bullish over Bitcoin?

Pierre Rochard zelf geeft later in extra commentaren ook toe dat het Witte Huis niet direct een Bitcoin koers van 250.000 dollar voorspelt.

Indirect is daar volgens hem wel sprake van, omdat ze op steeds meer belastinginkomsten rekenen en dat kan natuurlijk alleen als het goed gaat met Bitcoin.

Ook over de mining-industrie is Pierre Rochard optimistisch vanwege de bullish verwachtingen van het Witte Huis.

“BREAKING: Biden verwacht dat de Bitcoin-mining industrie 10x over de kop gaat in Amerika de komende 10 jaar. Dat zou een koerstarget van 6 miljoen dollar opleveren voor Bitcoin”, aldus een nog optimistischere Pierre Rochard.

Dat zou mooi zijn, want daar zijn we met de huidige Bitcoin koers van 72.000 dollar nog lang niet.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten