hacken
Bitcoin,, Trending

Witwassen op DarkWeb: $10.000 Cash voor $800 aan Bitcoin

Onderzoekers hebben een nieuwe trend waargenomen op het DarkWeb. In de diepste krochten van het internet verwisselen criminelen contant geld om naar Bitcoins. Oplichters en ander soort criminelen verkopen cash geld voor slechts 10 cent per dollar aan kopers die bereid zijn te betalen met Bitcoins.


$800 dollar aan BTC voor $10.000 cash

Volgens het nieuwe ‘Zwarte Markt Rapport’ van de ‘Armour’s Threat Resistance Unit’ bieden cybercriminelen bundels contant geld aan. In ruil voor het geld vragen ze een vergoeding van zo’n 10% in Bitcoin. Nadat de koper de BTC tokens heeft overgedragen, geeft hij zijn bank, of PayPal rekeninggegevens door. Hier wordt dan het geld naartoe verzonden.

Deze manier vereenvoudigt het witwassen van geld aanzienlijk. Mede daarom krijgen de kopers van het cashgeld een enorm hoog rendement. Voor $800 dollar aan Bitcoin koop je op de zwarte markt nu al bijna $10.000 dollar aan cash geld.

Het rapport geeft dus aan dat deze witwassers vaak dure zakelijke bankrekeningen hebben om te voorkomen dat er een fraudemelding komen of dat er ongewenste aandacht wordt getrokken.

Deze manier van witwassen is veel veiliger voor degene met het gestolen geld. Dit omdat ze het geld alleen overdagen, wat betekent dat de koper het risico draagt.


Een zeer aantrekkelijk aanbod

Chris Hinkley, baas van de Armour’s Threat Resistance Unit, zegt:

“Voor oplichters die niet over de technische vaardigheden en een goed witwasprogramma beschikken, is dit een aanbieding die erg aantrekkelijk kan zijn. Deze service geeft ze een extra kanaal voor het genereren van inkomsten.”

Zoals eerder gemeld, beweerde de Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, onlangs dat contant geld niet zo gemakkelijk wordt witgewassen als Bitcoin. Hij verklaarde dat de regering van plan was te voorkomen dat de cryptocurrency het “equivalent van Zwitserse bankrekeningen” werd.

Toch was niet iedereen het eens met de minister. Verschillende analisten reageerde sceptisch en antwoordden dat zijn argument onlogisch was. Of crypto nou meer of minder gebruikt wordt voor illegale activiteiten maakt eigenlijk niet uit. Het lijkt erop dat de wereld de crypto wereld altijd weer lijkt te verbinden met criminele activiteiten.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?