Bitcoin stijgt, Bitcoin groen
Bitcoin

Wordt 2024 het jaar van Bitcoin? Ontdek 3 bullish factoren

Het jaar 2023 startte tumultueus voor Bitcoin (BTC), maar lijkt op een veel positievere noot te eindigen. De cryptomunt, die het jaar begon met een waardering van $16.500, is nu op koers om het jaar af te sluiten rond een indrukwekkende $44.000. Dit roept bij investeerders hoge verwachtingen op voor 2024, met het vooruitzicht op diverse bullish ontwikkelingen.

Volgens het blockchain-analyseplatform CryptoQuant is er vooralsnog geen einde in zicht voor de huidige stijging van Bitcoin. Hun data wijzen op een aanhoudende opwaartse trend, waarbij op korte termijn een stijging naar $54.000 mogelijk lijkt. Op de langere termijn kan de waarde van Bitcoin zelfs oplopen tot maar liefst $160.000. Het platform identificeert een aantal factoren die als drijfveren voor deze potentiële stijging gezien kunnen worden.

Het Bitcoin Halving evenement

Een van de belangrijkste factoren die in 2024 de Bitcoin-koers kan beïnvloeden, is het ‘halving‘-evenement dat in april plaatsvindt. Dit fenomeen wordt algemeen beschouwd als gunstig voor de waarde van Bitcoin, vanwege het onderliggende vraag-en-aanbod principe.

Tijdens een halvering wordt de beloning voor het minen van nieuwe Bitcoin gehalveerd, wat resulteert in een lagere productie van nieuwe Bitcoins. Deze vermindering in aanbod, zonder een bijbehorende daling in vraag, heeft historisch gezien de neiging gehad om de prijs van Bitcoin op de langere termijn te doen stijgen.

Bitcoin Spot ETF

Bovendien wijst alles erop dat aan het begin van het nieuwe jaar de goedkeuring van de langverwachte Bitcoin Spot exchange-traded fund (ETF) zal plaatsvinden. De goedkeuring van een Bitcoin ETF kan een aanzienlijke instroom van institutioneel kapitaal teweegbrengen.

Deze categorie investeerders, bekend om hun aanzienlijke financiële middelen, heeft het potentieel om een significante impact op de marktwaarde van de cryptocurrency te hebben. Een dergelijke ontwikkeling zou niet alleen de liquiditeit van Bitcoin kunnen vergroten, maar ook de legitimiteit en acceptatie van Bitcoin als een beleggingsinstrument in de ogen van conventionele financiële instellingen verhogen.

Verlaging rentetarieven

Tot slot zijn er aanwijzingen dat de Amerikaanse Federal Reserve, de centrale bank van het land, succesvol is in haar pogingen om de inflatie te beperken. Deze effectiviteit zou waarschijnlijk leiden tot een verdere daling van de rentetarieven in 2024.

Over het algemeen stimuleert een lagere rente investeerders om meer risico’s te nemen en hun investeringen te verhogen. Dit zou kunnen betekenen dat er meer kapitaal richting risicovollere activa zoals Bitcoin stroomt, aangezien investeerders op zoek gaan naar hogere rendementen buiten de traditionele spaar- en obligatiemarkten.

Conclusie

In 2023 maakte Bitcoin een indrukwekkend herstel door, stijgend van $16.500 naar ongeveer $43.000 op het moment van schrijven. Het analyseplatform CryptoQuant projecteert een aanhoudende opwaartse trend, ondersteund door drie sleutelfactoren: de aankomende halvering in 2024, de mogelijke goedkeuring van een Bitcoin Spot ETF, en de verwachte renteverlagingen door de Amerikaanse Federal Reserve. Deze ontwikkelingen geven samen een positief vooruitzicht voor Bitcoin in 2024, wat suggereert dat het een jaar van aanzienlijke groei en potentieel kan worden voor de digitale valuta.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Goed nieuws voor Bitcoin: Aantal dollars stijgt voor het eerst sinds november 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?