Trump
Bitcoin

Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?

Presidentskandidaat Donald Trump heeft onlangs zijn steun voor crypto uitgesproken en aangegeven dat hij de vijandigheid tegenover crypto in de VS zou beëindigen als hij herkozen wordt.

 “Als we het willen omarmen, moeten we ze vrij laten.” Hij voegde eraan toe: “Als je van crypto houdt, stem dan op Trump.”

Voorheen was Trump een uitgesproken criticus van Bitcoin en andere cryptocurrencies. In juli 2019 bestempelde hij ze als “geen geld” en bekritiseerde hij hun volatiliteit en gebrek aan intrinsieke waarde. Bovendien stelde hij dat deze activa illegale activiteiten zoals drugshandel kunnen faciliteren.

De invloed van crypto op Amerikaanse kiezers

Volgens Coinbase bezit ongeveer 20% van de Amerikaanse volwassenen, meer dan 50 miljoen mensen, crypto. Markus Levin, mede-oprichter van XYO Network, zei dat dit grote aantal zeker de aandacht van de kandidaten heeft getrokken.

“Het omarmen van crypto en het opstellen van solide regelgeving is een slimme verkiezingsstrategie en beleid in het algemeen,” zei hij. “Veel mensen in de crypto-gemeenschap zullen op Trump stemmen vanwege zijn positieve houding ten opzichte van de industrie.”

Jonathan Thomas, CEO van prime brokerage Blueberry, voegde eraan toe dat Trumps crypto-vriendelijke houding kiezers zal beïnvloeden die crypto als een belangrijk thema zien.

“Dit is iets dat sommige mensen nauw aan het hart ligt, en zij zullen stemmen op de kandidaat die hun voorkeur ondersteunt,” zei hij. Zijn positieve houding tegenover crypto zal resoneren met crypto-enthousiastelingen, zolang het niet botst met andere belangrijke kwesties.

Scepsis rondom Trumps crypto-ondersteuning

NFT-enthousiasteling Thorne Melcher noemde Trumps recente goedkeuring “ongeloofwaardig” en benadrukte dat het een grote afwijking is van zijn eerdere negatieve opmerkingen.

“Gezien de potentie van crypto om de aankoop van hormoonvervangende therapie, abortussen en drugs die conservatieve politiek omzeilen, te vergemakkelijken, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat ze crypto in de problemen brengen,” zei ze.

Trumps strategie om crypto-kiezers te winnen

Stephanie Vaughan, mede-oprichter van DeFi-bedrijf Veda, merkte op dat veel mensen binnen de crypto-gemeenschap geneigd zijn om Trump te steunen of zich af te keren van Biden. “Tijdens de laatste verkiezingen waren er waarschijnlijk veel crypto-georiënteerde kiezers die op Biden stemden, omdat het toen niet duidelijk was dat hij zo’n harde lijn tegen de industrie zou volgen,” zei ze.

“Nu is het echter duidelijk dat de Biden-administratie inzet op regulering door handhaving, wat totaal onwerkbaar is voor een groot aantal mensen in de industrie of die er gunstig tegenover staan.”

Volgens haar beseft Trump dat crypto een belangrijke factor is geworden voor veel kiezers bij de komende verkiezingen en doet hij er alles aan om hen weg te trekken van Biden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken