Bitcoin (BTC) Xapo Bank
Bitcoin

Xapo Bank betreedt Britse markt met nieuwe Bitcoin-diensten

Gibraltar-gebaseerde Xapo Bank heeft met succes een lokale bankvergunning verkregen en is officieel de Britse markt binnengetreden. Op 5 augustus kondigde de bank aan dat het de eerste en enige vergunninghoudende bank in het Verenigd Koninkrijk is die een gecombineerde rentegevende USD- en Bitcoin-rekening aanbiedt.

Rendement van 1% zonder staking

Met de nieuwe diensten kunnen Xapo-klanten nu fondsen tot 1 miljoen GBP (1,275 miljoen USD) overmaken en betalingen doen naar Britse wallets en bankrekeningen. De Bitcoin-rekening biedt een rendement van 1% zonder dat gebruikers hoeven te staken, uit te lenen of activa vast te zetten.

Klanten kunnen hun Bitcoin-rekeningen gebruiken alsof het fiatgeld is, met een “universeel geaccepteerde” debitcard. Daarnaast biedt Xapo investeringsmogelijkheden in S&P 500-aandelen en geselecteerde cryptovaluta’s. Ook zijn er stablecoin-betaalrails geïntegreerd met USD-bankrekeningen.

Bankvergunning verkrijgen bleek uitdagende taak

Seamus Rocca, CEO van Xapo Bank, benadrukte dat het verkrijgen van de bankvergunning in het VK een uitdagende taak was, maar dat het bedrijf enthousiast is om zijn lokale aanwezigheid uit te breiden. Joey Garcia, directeur en hoofd van regelgeving en publieke zaken bij Xapo Bank, beschreef de toegang tot de Britse markt als “uniek” en een kans om de toekomst van digitale financiën te delen.

“Het VK ontwikkelt zich snel tot een wereldwijd knooppunt voor cryptocurrency-innovatie, met een veelbelovend regelgevingskader, een dynamisch financieel ecosysteem en een omgeving vol talent,” aldus Garcia.

VK heeft zich gepositioneerd als crypto wereldleider

Het Verenigd Koninkrijk heeft zich actief gepositioneerd als een wereldleider in de crypto- en blockchainsector. Volgens recente schattingen van de Financial Conduct Authority (FCA) had in 2023 ongeveer 10% van de Britse volwassenen cryptovaluta’s in bezit.

Xapo Bank is niet de enige financiële dienstverlener die onlangs toestemming heeft gekregen van Britse toezichthouders. Op 25 juli ontving het wereldwijde neobank- en fintechbedrijf Revolut zijn Britse bankvergunning na een driejarig regelgevingsproces, waarmee het zijn positie op de thuismarkt heeft verstevigd. Bovendien kondigde de cryptocurrency-beurs Kraken in juli aan zijn bewaardiensten in het Verenigd Koninkrijk uit te breiden.

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13