Ripple bank, xrp, bank
Ripple

XRP-fans ontdekken verband tussen Ripple en IMF bij onthulling van CBDC-platform

Het zogenaamde XRP-leger heeft onlangs een IMF-rapport uit maart 2023 ontdekt waarin Ripple wordt erkend als een mogelijke oplossing voor de uitdagingen rond digitale centrale bankvaluta’s (CDBC’s). Interessant genoeg bestaan de connecties tussen het IMF en Ripple Labs al enkele jaren. Dit werpt vragen op over de aard van hun relatie en de mogelijke impact ervan op de toekomst van het wereldwijde financiële landschap, aangezien het IMF werkt aan de ontwikkeling van een eigen CDBC-platform.

IMF streeft naar CBDC-platform

Volgens een rapport van Reuters is het Internationaal Monetair Fonds (IMF) van plan om een Centrale Bank Digitaal Valuta (CBDC) platform te ontwikkelen met als doel internationale transacties te vergemakkelijken.

IMF-directeur Kristalina Georgieva verklaarde maandag dat CBDC’s niet beperkt zouden moeten blijven tot nationale initiatieven. Ze benadrukte dat om transacties efficiënter en eerlijker te maken, er systemen moeten worden ontwikkeld die landen met elkaar verbinden. In lijn daarmee werkt het IMF aan het concept van een wereldwijd CBDC-platform.

Daarnaast riep Georgieva de centrale banken van verschillende landen op om overeenstemming te bereiken over een gemeenschappelijk regelgevend kader voor digitale valuta, waardoor wereldwijde interoperabiliteit mogelijk wordt. Tegelijkertijd waarschuwde ze dat als er geen gezamenlijk CBDC-platform wordt ontwikkeld, cryptocurrencies het vacuüm zouden kunnen vullen.

Georgieva benadrukte tevens de snelle wereldwijde uitrol van CBDC’s. Momenteel zijn al 114 centrale banken bezig met experimenten en onderzoek naar CBDC’s, waarvan ongeveer 10 al concrete stappen hebben gezet, aldus de IMF-directeur.

XRP-leger onthult verbanden Ripple-IMF

In de tussentijd heeft het XRP-leger een rapport ontdekt uit maart 2023 van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) getiteld “Trust Bridges and Money Flows: A Digital Marketplace to Enhance Cross-Border Payments”. In dit rapport worden Ripple en XRP genoemd. Het document presenteert een model voor een wereldwijde marktplaats met als doel de efficiëntie van grensoverschrijdende uitwisseling van getokeniseerd geld te verbeteren.

Volgens het IMF-rapport, dat beoogt verder onderzoek en debat aan te moedigen, heeft het opzetten van een marktplaats voor getokeniseerd geld twee belangrijke voordelen: interoperabiliteit en kosteneffectieve handel in vreemde valuta.

Het interoperabiliteitsaspect heeft betrekking op de overdracht van geld naar ontvangers in binnenlandse en grensoverschrijdende contexten. Het valuta-aspect moet worden beschouwd in een grensoverschrijdende context en heeft betrekking op het omwisselen van de ene valuta voor de andere. Volgens het rapport zijn er drie mogelijke modellen voor een marktplaats:

Een private settlement asset en marktplaats, zoals Ripple’s XRP; een open source marktplaats zoals de Stellar Foundation’s of, meer recent, DeFi netwerken; en een marktplaats en settlement asset gebaseerd op unbacked crypto assets, zoals Strike, dat gebruik maakt van Bitcoin en het Lightning Network.

De auteurs van het rapport stellen echter dat de publieke oplossing, zoals die van Ripple, doorslaggevende voordelen heeft, omdat deze kan worden beheerd door een gereguleerde particuliere entiteit. Volgens hen zou dit het coördinatieprobleem in verband met de centralisatie van deelname en liquiditeitsverstrekking oplossen, zou er een duidelijk en betrouwbaar bestuur en operationele stabiliteit zijn en zou er volledige compatibiliteit met de normen voor financiële integriteit worden gegarandeerd.

Opmerkelijk is dat de samenwerking tussen Ripple Labs en het IMF al enkele jaren teruggaat. Uit een presentatie van Sagar Sarbhai in november 2018 blijkt dat Ripple is geselecteerd voor de High Level Advisory Group on Fintech. Chris Larsen, de uitvoerend voorzitter van Ripple, maakt deel uit van deze groep.

Bovendien heeft het XRP-leger verschillende video’s ontdekt waarin Ripple de afgelopen jaren heeft gesproken op IMF-conferenties.

De XRP-gemeenschap viert hun ontdekking van het IMF-rapport uit maart 2023 met enthousiasme. Dit rapport benadrukt de potentie van Ripple’s XRP voor grensoverschrijdende betalingen, een inzicht dat mogelijk kan leiden tot grotere acceptatie van XRP en een sterkere positie ervan in de wereldwijde financiële infrastructuur.

Ripple nieuws

Ripple-medeoprichter steunt campagne Kamala Harris
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Deskundige voorspelt: Zo kan de XRP koers de magische grens van $100 bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?