Ripple, XRP
Ripple

XRP in de lift: Nieuw ETP op Europese markt en belangstelling van Banken

XRP heeft recentelijk veel aandacht getrokken. Om die reden introduceert DeFi Technologies Inc, een onderneming gespecialiseerd in het integreren van traditionele financiële markten met gedecentraliseerde financiële (DeFi) innovaties en Web3-technologieën, een XRP exchange traded product (ETP) specifiek voor de Europese markt.

Wat is een ETP?

Een ETP is een type financieel instrument dat op de beurs wordt verhandeld, vergelijkbaar met aandelen. ETP’s zijn bedoeld om de prijs-prestaties van een onderliggende activa of index te volgen. Ze bieden beleggers een manier om blootstelling te krijgen aan diverse markten of activaklassen, vaak met een hogere liquiditeit en lagere kosten dan traditionele beleggingsfondsen.

Een ETP heeft overeenkomsten met een exchange traded fund (ETF) zoals de langverwachte Bitcoin (BTC) Spot ETF. Ze verschillen voornamelijk in hun reikwijdte en structuur. ETF’s zijn een specifieke categorie binnen de bredere wereld van ETP’s, gekenmerkt door hun fondsstructuur en directe bezit van de onderliggende activa.

Lancering van XRP ETP door Valour Inc.

De introductie van de XRP Exchange Traded Product (ETP) is gepland voor begin december 2023. Dit financiële product zal worden beheerd door Valour Inc., een dochteronderneming van DeFi Technologies. Valour richt zich op de ontwikkeling van innovatieve beleggingsproducten en speelt met deze lancering in op de toenemende interesse in digitale valuta. Het bedrijf heeft reeds een uitgebreid aanbod van digitale asset ETP’s, inclusief producten gericht op Cardano (ADA) en Polkadot (DOT), waarmee het een belangrijke rol speelt in het toegankelijker maken van investeringen in digitale valuta.

Banken kiezen steeds vaker voor XRP

Deze trend van groeiende acceptatie wordt weerspiegeld in het feit dat XRP een steeds populairdere keuze wordt onder financiële instellingen die zoeken naar efficiënte alternatieven voor traditionele methoden van grensoverschrijdende betalingen.

In het recente rapport van het Basel Committee on Bank Supervision (BCBS) komt naar voren dat wereldwijde banken een toenemende interesse tonen in de cryptovaluta XRP. Uit een studie waaraan 182 banken deelnamen, blijkt dat van de 19 banken die details over hun crypto-investeringen deelden, de meeste investeerden in BTC, Ethereum (ETH) en XRP. De investering in XRP bedroeg €188 miljoen, wat het tot de derde meest gekozen crypto maakt onder deze banken. 

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt