Ripple bank, xrp, bank
Ripple

Rapport: Banken omarmen XRP in groeiende cryptomarkt

Ripple streeft ernaar om XRP een wereldwijd erkend betalingsmiddel te laten worden, een ambitie die steeds meer weerklank vindt bij wereldwijde banken. Deze financiële instellingen zijn in toenemende mate bezig met het integreren van XRP in hun operaties.

Een recent rapport van het Basel Committee on Bank Supervision (BCBS) belicht deze trend. Het rapport analyseert de blootstelling van banken aan cryptovaluta en signaleert een opvallende verschuiving: waar banken voorheen voornamelijk sceptisch waren over cryptocurrencies, lijkt er nu een meer accepterende houding te ontstaan.

Crypto-Investeringen van banken: Focus op BTC, ETH en XRP

Van de 182 banken die hebben deelgenomen aan de monitoringsstudie, hebben 19 banken informatie gedeeld over hun investeringen in crypto-activa. Onder deze banken waren zeven Europese en tien Amerikaanse instellingen. De voornaamste investeringen waren gericht op Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP. Specifiek in XRP werd in totaal €188 miljoen geïnvesteerd.

Hoewel XRP een prominente plaats inneemt als de derde meest populaire cryptocurrency onder deze banken, vertegenwoordigt het slechts een klein deel van hun totale investeringen in de cryptomarkt. Bitcoin blijft de meest favoriete keuze onder deze banken, met een totale investering die de $2,8 miljard overschrijdt.

Banken hebben meer vertrouwen in XRP dan in Cardano of Solana

Naast hun investeringen in XRP, hebben de banken gezamenlijk ongeveer $90 miljoen geïnvesteerd in andere cryptocurrencies zoals Cardano (ADA) en Solana (SOL). Banken tonen doorgaans een voorkeur voor crypto-activa met een lager risicoprofiel.

Ondanks de inherente volatiliteit van alle cryptocurrencies, suggereert het rapport dat banken XRP beschouwen als een meer gevestigde en stabiele optie in vergelijking met ADA en SOL. Dit is een interessante ontwikkeling, vooral gezien Ripple’s voortdurende juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nog niet is beslecht.

Ripple manager voorspelt: XRP en Stellar (XLM) als sleutelspelers in financiële sector

Als het aan een hooggeplaatste manager van Ripple ligt, zullen banken binnenkort een andere crypto munt moeten toevoegen aan hun lijst. De manager verwacht dat XRP, maar ook Stellar (XLM), belangrijke rollen kunnen spelen in de toekomst van de financiële wereld, vergelijkbaar met de invloed van Pepsi en Coca-Cola in de frisdrankindustrie.

De Ripple manager benadrukt dat beide valuta’s al inzetbaar zijn, hoewel centrale banken mogelijk een voorkeur zullen hebben voor één van de twee. De verwachting is dat XRP en XLM naast elkaar zullen bestaan en elk een significante rol zullen spelen in de financiële sector, net als de prominente merken in de frisdrankindustrie. 

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Crypto analist voorspelt: XRP koers kan dit jaar naar $27 stijgen 
Ripple gaat samenwerken met Silicon Valley bedrijf
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Enorme prijsstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen