RippleXRP_PB
Ripple

XRP koers doorbreekt Bollinger Bands: Verdere daling verwacht

De gehele cryptomarkt verkeert in een staat van paniek. Voor het eerst sinds 13 juli zakte de Bitcoin (BTC) koers onder de $60.000 en bereikte een dieptepunt van $49.000, een daling van 19% binnen 24 uur.

Ook XRP heeft een aanzienlijke daling doorgemaakt, met een verlies van ongeveer 23,4% in zeven dagen. De daling lijkt zich voort te zetten, aangezien de Bollinger Bands wijzen op een mogelijke verdere uitbraak naar beneden.

Bollinger Bands zijn technische indicatoren die bestaan uit drie lijnen: een middelste voortschrijdend gemiddelde en twee buitenste banden op een standaarddeviatie afstand. Deze indicator helpt bij het identificeren van marktvolatiliteit en overgekochte of oververkochte condities.

Gisteren testte XRP voor het eerst de onderste Bollinger Band rond een prijsniveau van $0,51 en vond aanvankelijk sterke steun. Deze steun hield echter niet stand door een bredere daling in de markt, wat duidt op intense verkoopdruk en suggereert een mogelijke verdere daling.

Oorzaak van de crash

Het bearish sentiment wordt deels veroorzaakt door de slechte werkloosheidscijfers in de Verenigde Staten (VS), wat investeerders zorgen baart. Daarnaast heerst er onzekerheid rondom de Amerikaanse verkiezingen, waarbij de steun van president Biden aan vice-president Harris voor politieke instabiliteit zorgt. Ook hoge rentetarieven, instabiliteit in het Midden-Oosten en een aandelencrash in Japan dragen bij aan de huidige markt onrust.

Een historisch patroon

De laatste keer dat een dergelijke daling plaatsvond, was van januari tot december 2020. In april 2021 zagen we vervolgens een scherpe stijging van XRP naar $1,96. Gezien de, misschien wel wat overtrokken reactie van de markt, zou een herstel een vergelijkbare rally kunnen veroorzaken als begin 2021. Om de digitale munt opnieuw dezelfde koers als in 2021 te laten behalen, zou een stijging van meer dan 317% ten opzichte van de huidige prijs nodig zijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Zuid-Koreaans bedrijf integreert XRP in betalingssysteem
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’