Ripple, xrp
Ripple

XRP koers explodeert 18% na Ripple’s overwinning in jarenlange rechtszaak

XRP steekt vandaag met kop en schouders boven de rest van de cryptomarkt uit met een stijging van 18%. De koersexplosie is veroorzaakt door een grote overwinning die Ripple heeft behaald in diens jarenlange rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De crypto-gigant heeft een boete opgelegd gekregen van $125 miljoen, terwijl de toezichthouder een megabedrag van $2 miljard had geëist. 

Niet alleen de XRP koers suggereert dat Ripple een enorme overwinning heeft behaald in de juridische strijd, ook de leidinggevenden van Ripple vieren feest.

XRP koers ontploft na nieuw oordeel

Hoewel de crypto-wereld al een tijdje een nieuwe uitspraak in de jarenlange juridische strijd tussen Ripple en de SEC verwachtte, zorgde de bekendmaking van het oordeel gisteravond alsnog voor flink wat opschudding. Het oordeel betreft de boete die Ripple moet betalen voor het overtreden van de effectenwetgeving met diens institutionele verkopen.

Eind 2020 sleepte de SEC Ripple voor de rechter vanwege het vermeende overtreden van de federale effectenwetgeving. In juli vorig jaar behaalde Ripple al een grote overwinning toen rechter Analisa Torres oordeelde dat de verkoop van XRP op handelsbeurzen niet als effect beschouwd moet worden. De institutionele verkoop daarentegen wel, en daar moest een passende boete voor bepaald worden. Ripple beschikt namelijk niet over de juiste licenties om effecten te verkopen.

Ripple had een monsterboete van bijna $2 miljard op tafel gelegd, terwijl Ripple niet meer dan $10 miljoen wilde betalen. Torres heeft gisteren geoordeeld dat Ripple een boete van $125 miljoen opgelegd krijgt, wat een groot contrast is met de eis van de financiële waakhond.

Dat de uitspraak reden is tot feest werd direct zichtbaar in de XRP koers. Na het nieuws schoot de koers met bijna 27% de lucht in tot een piek van bijna $0,64. Inmiddels is de koers alweer iets teruggezakt tot vlak onder de $0,61.

‘Overwinning voor Ripple, de industrie en de rechtsstaat’

De leidinggevenden van Ripple steken de overwinning niet onder stoelen of banken. Kort na de uitspraak erkende Ripple CEO Brad Garlinghouse de overwinning op socialmediaplatform X:

 “Dit is een overwinning voor Ripple, de industrie en de rechtsstaat. De tegenwind van de SEC tegen de hele XRP-gemeenschap is verdwenen.’’

Hoewel de rechtszaak nog niet officieel ten einde is, schrijft Ripple-medeoprichter Chris Larsen dat de ‘’ongebreidelde campagne van de SEC’’ tegen Ripple nu eindelijk voorbij is dankzij het oordeel. ‘’Laten we allemaal hopen dat dit een einde maakt aan de oorlog van deze regering tegen crypto,’’ voegde hij hieraan toe.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt