XRP
Ripple

XRP koers: Is een gigantische prijsstijging op handen?

Afgelopen week zag XRP, de crypto token van Ripple, een indrukwekkende waardestijging van meer dan 46%. De digitale munt begon met een flinke daling, net als de hele cryptomarkt, veroorzaakt door economische problemen in Japan.

Na een dieptepunt van $0,43 te hebben bereikt, herstelde XRP zich en kreeg het een extra impuls, wat resulteerde in een lokale piek van ongeveer $0,63.

De recente stijging werd voornamelijk gedreven door de uitspraak in de juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De rechtbank legde Ripple een boete op van $125 miljoen, een bedrag dat aanzienlijk lager is dan de oorspronkelijke eis van $2 miljard. Deze uitkomst werd door veel marktdeelnemers, waaronder Ripple’s CEO Brad Garlinghouse, als een overwinning beschouwd.

Is dit het begin van een gigantische prijsstijging voor XRP?

XRP prijsverwachtingen

Na een juridische strijd van vier jaar en eindelijk een definitieve uitspraak, zijn veel analisten positief gestemd over de toekomst van XRP. Een van deze analisten, bekend als CJ, verwacht dat XRP binnenkort een eerste stap omhoog kan maken naar $0,658.

Een andere analist, Javon Marks, ziet parallellen met een eerdere “hidden bull divergence” die XRP in 2016-2017 doormaakte, wat destijds leidde tot een explosieve prijsstijging. Marks is daarom van mening dat de XRP koers zich nu in een vroeg stadium bevindt van een nieuwe, krachtige opwaartse beweging.

Daarnaast wijst analist Alex Clay op de vorming van een “symmetrical triangle” patroon, wat vaak een voorbode is van een sterke koersuitbraak. Volgens Clay zou dit een goed moment kunnen zijn voor investeerders om hun posities in XRP te vergroten.

Eerdere voorspellingen van analisten zoals Doctor Profit en CrediBULL Crypto benadrukken de positieve impact van de rechtszaak op XRP. Ze verwachten dat de recente ontwikkelingen een nieuwe “bull run” kunnen ontketenen, mogelijk leidend tot een nieuwe all-time high (ATH) voor de cryptomunt.

Ontvang een Welkomstcadeau van €50 bij OKX

Ben je klaar om de cryptowereld te verkennen en wellicht XRP of een andere cryptocurrency te kopen? Dit is je kans! Speciaal voor onze lezers hebben Newsbit en OKX een exclusieve aanbieding.

Registreer je vandaag nog via de onderstaande knop bij OKX en ontvang een gratis welkomstcadeau ter waarde van maar liefst €50.

Let op: voorwaarden zijn van toepassing op deze actie.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13