Ripple, XRP
Ripple

XRP Koers kan richting september 2023 met 40 procent dalen

Het zou zomaar kunnen dat de gigantische stijgingen van XRP van deze maand op hun hoogtepunt zijn uitgekomen. Als gevolg van de overwinning van Ripple in de rechtszaak tegen de SEC is iedereen gigantisch bullish over de digitale munt. Ben Armstrong, beter bekend als Bitboy_Crypto, roept in een tweet zelfs om een koers van 15 dollar binnen 18 maanden.

Maar toch is niet iedereen zo positief. Volgens analist Yashu Gola van CoinTelegraph zou een daling op basis van de technische analyse niet onverwachts zijn.

Daling van 40 procent?

Gola doet zijn negatieve uitspraken over XRP op basis van een fractal-analyse van een recent patroon in de grafiek van de digitale munt. Als de geschiedenis zich herhaalt, dan kan er weleens een moeilijke periode aankomen voor XRP.

In het tweede kwartaal van 2021 zag XRP een vergelijkbaar patroon en daalde de koers met 65 procent. Nu gaan diezelfde alarmbellen opnieuw af en zit de koers tegen een meerjarige dalende weerstand aan. Verder is de Relative Strength Index (RSI) oververhit, zoals in de onderstaande grafiek te zien is.

De dalende trendlijn (zwarte dalende lijn) zorgde sinds januari 2018 voor een limiet voor de koers van XRP. Dit prijsplafond krijgt vervolgens hulp van een andere stevige weerstand in de vorm van de paarse lijn in de grafiek. Alles bij elkaar zorgen deze omstandigheden volgens Gola voor een verhoogd risico op dalingen.

XRP kan corrigeren naar $0,52

In dit geval zou een correctie volgens Gola de XRP koers naar de steun van 0,52 dollar trekken in september. Dat zou een daling van ongeveer 40 procent opleveren vanaf de huidige koersen. Let op: Gola baseert zich bij deze analyse volledige op technische analyse en neemt geen fundamentele ontwikkelingen mee.

We hebben nu natuurlijk een redelijk positieve uitkomst van de rechtszaak voor Ripple gezien, wat de situatie wellicht anders maakt dan in het tweede kwartaal van 2021. Destijds was de rechtszaak tegen de SEC net begonnen.

Inmiddels ziet de toekomst van Ripple en XRP er door het winnen van de rechtszaak iets rooskleuriger uit. Natuurlijk lever dat geen garanties op, maar een stevige correctie is daardoor iets minder waarschijnlijk.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ripple kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
SEC versus Ripple: Onterechte boete van $2 miljard of rechtvaardige straf?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten