Ripple, xrp
Ripple

XRP Koers kan stijgen naar $13 door Nike swoosh patroon, zegt analist

Volgens marktanalist EGRAG heeft XRP een zogenaamd “Nike swoosh patroon” gevormd op de maandelijkse grafiek. Dit patroon zou de koers van XRP kunnen doen stijgen naar $13, terwijl de munt momenteel rond de belangrijke grens van $0,60 schommelt.

Wat is het “Nike swoosh patroon” in XRP?

EGRAG, bekend om zijn unieke manier van grafiekanalyse, legt uit dat het Nike swoosh patroon zijn oorsprong vindt in januari 2018. Toen beleefde XRP een scherpe daling van 96%, van een piek van $3,31 in januari 2018 naar een dieptepunt van $0,1140 in maart 2020. Deze beweging markeerde het begin van het swoosh patroon.

Sindsdien heeft XRP zich hersteld en hogere bodems bereikt, wat het opwaartse deel van het swoosh patroon vormde. EGRAG verwacht dat dit patroon zich de komende maanden verder zal ontwikkelen, wat mogelijk een forse stijging van de koers kan betekenen.

Koersdoel van $13 in het vizier?

Als het Nike swoosh patroon zich volgens verwachting blijft ontwikkelen, voorspelt EGRAG dat XRP een koers van $13 kan bereiken, wat een stijging van 2.135% zou betekenen ten opzichte van het huidige niveau. Hij baseert deze voorspelling op de hoogte van de neerwaartse lijn die aan het begin van het patroon werd gevormd.

Andere analisten delen dit optimisme. Zo voorspelde Matthew Dixon, CEO van Evai, in mei dat XRP dit niveau zou kunnen bereiken. Ook analist Casi voorzag een koersdoel van $13 na een uitbraak uit een zes jaar durend consolidatiepatroon.

Korte termijn uitdagingen voor XRP

Op de korte termijn heeft XRP te maken met weerstand rond $0,6178, bij de bovenste Bollinger Band. De munt wordt momenteel verhandeld voor $0,58162, een daling van 1,87% in de afgelopen 24 uur. Ondanks deze daling blijft XRP boven de middenste Bollinger Band ($0,5714), wat mogelijk als steun kan dienen bij verdere koersdalingen.

De Directional Moving Index (DMI) geeft aan dat de bulls een lichte voorsprong hebben, maar het momentum blijft zwak. De markt is onzeker, en een beweging in beide richtingen kan een grote impact hebben op de koers van XRP in de nabije toekomst.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

Nieuwe wending in Rechtszaak: SEC dient “waarschijnlijk” beroep in tegen Ripple-uitspraak
Ripple’s stablecoin lancering nabij, meent XRP enthousiast
5 redenen waarom XRP binnenkort kan exploderen, volgens analist Levi Rietveld
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen