Ripple, xrp
Ripple

XRP koers mogelijk naar $12 door nieuwe stablecoin

Ripple heeft onlangs aangekondigd dat ze van plan zijn een nieuwe stablecoin te ontwikkelen, met als doel deel te nemen aan de miljardenindustrie van digitale valuta. Stablecoins, zoals Tether USD (USDT) en USD Coin (USDC), genieten momenteel grote populariteit.

Volgens financieel analist Rob Cunningham kan de introductie van deze nieuwe stablecoin mogelijk ook invloed hebben op de koers van XRP.

De enorme potentie van stablecoins

Ripple is van plan een significante speler te worden op de markt van stablecoins met de introductie van hun nieuwe stablecoin. Op dit moment domineren de grootste stablecoins, USDT en USDC, de markt met een gecombineerde marktwaarde van bijna $150 miljard.

Ripple voorziet een forse groei in deze sector, met een verwachting dat de totale marktwaarde zal stijgen tot $2,8 biljoen tegen 2028.

Deze nieuwe stablecoin zal ontwikkeld worden op het XRP Ledger (XRPL) netwerk, wat de potentie heeft om een aanzienlijke invloed uit te oefenen op de waarde van XRP.

Een sprong naar $12?

Financieel onderzoeker Rob Cunningham voorspelt dat de lancering van een stablecoin op het XRPL netwerk de potentie heeft om een significante prijsstijging voor XRP teweeg te brengen. Cunningham schat in dat de waarde van XRP binnen vier jaar tijd mogelijk kan oplopen tot $12, een vertienvoudiging van de huidige koers.

Deze verwachte prijsstijging wordt voornamelijk aangedreven door de noodzaak voor gebruikers om zich tot het XRPL netwerk te wenden voor het gebruik van de nieuwe Ripple stablecoin. Dit zal naar verwachting leiden tot een toename in het gebruik van XRP, wat een opwaartse druk op de prijs zou veroorzaken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?