blue businessman at XRP words
Ripple

XRP koers op cruciaal punt: Stijgen of dalen?

De XRP koers is op negatieve wijze door een symmetrische driehoek gebroken die al ongeveer 60 dagen in de grafiek van de munt zat. In de weekgrafiek geeft de Relative Strength Index (RSI) een neutrale score af, maar op de dagelijkse grafiek is de RSI weer bearish.

Nu lijkt het cruciaal hoe de XRP koers gaat reageren op de steun rond het niveau van 0,054 dollar.

XRP koers in het rood

De afgelopen 24 uur zijn voor de XRP koers geen vrolijke uren geweest. Zo verloor de munt in dit tijdsbestek 7,79 procent van zijn koerswaarde, waardoor het handelt op het niveau van 0,5788 dollar en een market cap van 31,55 miljard dollar heeft.

Die scores leveren XRP een 6e plaats op in de top 10 van CoinMarketCap.

Nu is het dus van cruciaal belang dat XRP boven de gestippelde steunlijn blijft en niet naar beneden uitbreekt. Doet het dat wel, dan kunnen er mogelijk meer dalingen aankomen voor de XRP koers.

Veel zal daarbij ook afhangen van de koersprestaties van Bitcoin. Als de grootste munt van de markt zijn Spot Bitcoin ETF krijgt en de koersen exploderen, dan is de kans groot dat XRP daar ook positief op reageert.

Wat zeggen de analisten over XRP?

Op Twitter zijn er natuurlijk voldoende analisten te vinden die een positieve mening over XRP hebben.

Zo voorspelt iemand met de naam XRP Whale dat de munt op het punt staat om naar boven te exploderen. Dit baseert hij (of zij) op de gele lijn in de bovenstaande grafiek, waar de munt momenteel doorheen lijkt te breken.

Uiteindelijk zou dat een stijging van de XRP koers tot het niveau van ongeveer 0,85 dollar op moeten leveren. Nu is de grote vraag natuurlijk of XRP het na de dalingen van gisteren in zich heeft om te herstellen.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
SEC versus Ripple: Onterechte boete van $2 miljard of rechtvaardige straf?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten