ripple, xrp, donker
Ripple

XRP koers stelt teleur in 2024 maar Extreem belangrijk punt nadert

De Bitcoin koers bereikte dit jaar al meerdere malen een nieuwe all-time high, maar XRP blijft vooralsnog achter. Hetzelfde gebeurde tijdens de vorige bullrun. Is de magische bullrun van 2017-2018 dan echt het piekmoment geweest voor XRP? Dat is gezien de enorme en fanatieke gemeenschap bijna onvoorstelbaar, maar mogelijk wel de realiteit.

XRP blijft achter op Bitcoin

In het jaar 2024 wist de XRP koers tot dit moment pas 1,85 procent te stijgen. Dat is op zich een prima rendement in de traditionele financiële markten, maar als je kijkt naar de stijgingen van Bitcoin stelt het niets voor.

Bitcoin en Ethereum zijn vanaf het begin van het jaar met een onvoorstelbare 58 en 68 procent gestegen. Nog opvallender is misschien wel het verlies van 88 procent dat XRP ten opzichte van Bitcoin maakte over de afgelopen vijf jaar.

Het lijkt erop dat steeds meer investeerders zich focussen op de munt waar het al 15 jaar om draait binnen de industrie: Bitcoin, het digitale goud.

Voor alle andere munten blijven de “killer apps” nog een beetje achter. Zelfs voor Ethereum is het nog niet helemaal duidelijk welke functie het moet vervullen in het digitale tijdperk. Behalve het gokken op altcoins en NFTs in de DeFi-wereld is er nog geen echte toepassing doorgebroken op de blockchain van Ethereum.

Belangrijk moment voor XRP?

Vanuit het perspectief van de technische analyse komt er een belangrijk moment aan voor XRP. Sinds december 2017 beukt XRP namelijk tegen een dalende weerstandslijn aan. Daar is de munt een paar keer bovenuit gekomen, maar iedere keer weer bleek de lijn te aantrekkelijk en te sterk.

Nu lijkt het moment te naderen waarom de XRP koers een definitieve keuze maakte ten opzichte van deze enorme trendlijn. De tegenvallende prestaties van XRP gaan gepaard met een dalende whale-populatie.

Grote investeerders lijken in toenemende mate hun vertrouwen in XRP op te zeggen. Het aantal XRP wallets met tenminste 100.000 tokens daalt op een tempo waar de gemiddelde investeerder niet vrolijk van zal worden.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om XRP of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

CEO van Ripple steunt Ethereum in strijd tegen SEC
Ripple (XRP) kondigt nieuwe samenwerking aan
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC