ripple, xrp
Ripple

XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13

De cryptomarkt toont tekenen van herstel, wat de optimistische blik van investeerders en analisten op de toekomst aanwakkert. Eén project dat daarbij in de schijnwerpers staat, is Ripple’s XRP.

Nu de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) grotendeels is afgerond, zien experts nieuwe groeikansen voor de digitale munt. Volgens de analist Doctor Magic, actief op X, kan XRP zelfs snel naar een nieuwe all-time high (ATH) stijgen.

Koersanalyse: Van $8 tot $13

Doctor Magic baseert zijn voorspelling op historische handelsgegevens van XRP-paren, zoals XRP/BTC en XRP/ETH, die tekenen van omkering vertonen na langdurige neerwaartse trends. Hij vergelijkt de huidige marktcyclus met eerdere periodes waarin XRP aanzienlijke prijsstijgingen liet zien. Op basis hiervan stelt de analist koersdoelen van $8 en $13 voor, wat neerkomt op een stijging van 1.300% tot 2.200% ten opzichte van de huidige prijs.

Meer analisten zijn optimistisch over XRP

Doctor Magic is niet de enige die optimistisch is over XRP. Ook de bekende analist CryptoBull verwacht een aanzienlijke koersstijging. Hij gaat zelfs een stap verder en voorspelt een extreem hoge prijs van $227 voor XRP. Deze verwachting is gebaseerd op technische patronen, waaronder een symmetrische driehoek, die in 2017 leidde tot een spectaculaire stijging van 113.000%.

XRP ETF in de maak?

Een van de factoren die de positieve prognoses voor XRP ondersteunen, is het feit dat vermogensbeheerder Grayscale bezig is met de lancering van een eigen XRP Trust. Dit is een belangrijke stap richting de ontwikkeling van een XRP exchange-traded fund (ETF).

De recente lancering van een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF liet al zien hoe sterk zo’n fonds de markt kan beïnvloeden. Kort na de introductie bereikte Bitcoin een nieuw record, wat XRP mogelijk een vergelijkbare boost kan geven.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Zuid-Koreaans bedrijf integreert XRP in betalingssysteem
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten