XRP
Ripple

XRP Koersverwachting: Historische trends voorspellen stijging in November

Momenteel heeft XRP een koers van meer dan $0,60 bereikt, een opmerkelijke stijging van 7,1% binnen 24 uur. En er zijn meer positieve signalen: historische data wijzen erop dat november een gunstige maand zou kunnen zijn voor XRP.

Historische November prestaties van XRP

Met behulp van data van het blockchain analyse platform CryptoRank krijgen we inzicht in de maandelijkse prestaties van XRP (zie onderstaande figuur). Wanneer we kijken naar de historische rendementen voor de maand november, zien we een indrukwekkend gemiddeld rendement van 77,3%. Het is echter belangrijk om te vermelden dat dit gemiddelde wordt verhoogd door enkele maanden met buitengewoon hoge stijgingen, zoals november 2013, 2014 en 2020. In november 2013 was er zelfs een explosieve groei van meer dan 530%.

Als we de mediaan nemen van alle maanden, de middelste waarde in een geordende reeks van getallen, zien we dat dit uitkomt op een daling van ongeveer -10%. Oftewel, als XRP in november stijgt, gaat dit historisch gezien meestal gepaard met een hele grote stijging. Is er geen sprake van een stijging, valt er meestal een kleine daling te verwachten.

Koersprestaties XRP per maand
Koersprestaties XRP per maand – CryptoRank

XRP koersverwachting

Als we het eerder genoemde gemiddelde rendement als uitgangspunt nemen, zou de koers van XRP kunnen stijgen tot boven de $1,06. Dit zou betekenen dat de belangrijke grens van $1, een prestatie die we voor het laatst in 2021 zagen, opnieuw zou worden doorbroken. Echter, als we de mediaan als basis nemen, zou de koers van XRP kunnen zakken tot ongeveer $0,54.

Of XRP omhoog of omlaag gaat zal altijd samenhangen met externe factoren. Belangrijke ontwikkelingen die een rol kunnen spelen bij een stijging van de digitale munt zijn onder andere een mogelijke bekendmaking op 8 en 9 november van een initial coin offering (IPO).

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt