Ripple labs, Ripplenet
Ripple

XRP Stijgt 7% na Investering van Ripple in AI en Metaverse Bedrijf

Ripple Labs heeft een grote stap gezet in de wereld van kunstmatige intelligentie (AI) en de Metaverse. Op 18 juli kondigde het bedrijf aan dat het een strategische investering had gedaan in Futureverse, een bedrijf dat gespecialiseerd is in AI en metaverse technologie.

Deze zet heeft niet alleen de toekomst van het technologie-landschap vormgegeven, maar ook een nieuwe impuls gegeven aan de waarde van Ripple’s eigen digitale valuta, XRP, die de afgelopen 24 uur met meer dan 6,5% is gestegen.

Van ambitieus plan tot aanzienlijke investering

Het innovatieve streven van Futureverse om kunstmatige intelligentie en de metaverse samen te voegen, heeft hen een indrukwekkende $54 miljoen opgeleverd in een Serie A-financieringsronde. Deze ronde, aangevoerd door 10T Holdings, zag ook een actieve bijdrage van Ripple, wat getuigt van hun sterke betrokkenheid bij dit vooruitstrevende project.

Futureverse heeft zich gevestigd als een vooraanstaand aanbieder van AI-content creatietools, speciaal ontworpen om elementen zoals muziek, objecten, personages en animaties binnen metaverse-platforms te versterken.

Volgens de aankondiging zullen de opbrengsten van deze financieringsronde worden gebruikt om de ontwikkeling van uitgebreide AI-technologieën verder voort te zetten. Deze omvatten een geavanceerde “blockchain en suite van protocollen met kant-en-klare runtimes”, die speciaal zijn ontworpen voor het bouwen van volgende-generatie metaverse-apps, games en ervaringen.

Daarnaast heeft Futureverse al een gevestigde technologische samenwerking met Ripple. Hun “Root Network” blockchain is geïntegreerd met XRPL en ondersteunt het gebruik van XRP als een GAS-token, evenals de implementatie van de XLS-20 NFT-standaard. Deze synergie tussen Ripple en Futureverse belooft boeiende vooruitzichten voor de toekomst van de metaverse.

Belangrijke overwinning voor Ripple en optimisme voor de toekomst

Ripple’s investering in Futureverse komt na een gedeeltelijke, maar cruciale overwinning in hun driejarige strijd tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze juridische triomf is niet onopgemerkt gebleven in de technologiewereld. Volgens technologienieuwsbron VentureBeat:

Die uitspraak zal waarschijnlijk crypto- en blockchain-gamebedrijven bevrijden van regelgeving die de inkomsten heeft belemmerd.

De mede-oprichters van Futureverse, Aaron McDonald en Shara Senderoff, uitten hun enthousiasme over deze ontwikkelingen en het vooruitzicht van hun samenwerking met Ripple en 10T. Ze zeiden:

“Met de hulp van onze geweldige partners 10T en Ripple, zijn we verheugd om de metaverse van een abstract idee naar een tastbare, toegankelijke en interactieve bestemming te brengen.”

In een poging om hun visie te verwezenlijken en hun aanwezigheid wereldwijd uit te breiden, heeft Futureverse het afgelopen jaar strategische partnerschappen gevormd met een aantal bekende organisaties en persoonlijkheden, waaronder FIFA, Mastercard, Snoop Dogg en Keanu Reeves.

Metaverse tokens hebben het zwaar

In het huidige technologielandschap van 2023, waar AI steeds meer de aandacht en de hype krijgt, hebben metaverse-gerelateerde zaken een flinke klap gekregen. In het bijzonder hebben tokens die gerelateerd zijn aan de metaverse in het tweede kwartaal van het jaar zwaar geleden onder deze verschuiving van focus.

Een recent rapport van CoinGecko biedt gedetailleerde inzichten in de omvang van deze verliezen. De vijf belangrijkste metaverse- en play-to-earn-tokens naar marktkapitalisatie, zoals Axie Infinity (AXS), Sandbox (SAND), en Decentraland (MANA), hebben in deze periode verliezen geleden tot wel 40%.

Ondanks een aanzienlijke stijging van de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency met 45% dit jaar, blijven veel van deze metaverse-tokens nog steeds 80-90% onder hun piekniveaus. Dit schildert een duidelijk beeld van de uitdagingen die de metaverse-industrie op dit moment ervaart.

Ripple (XRP) blinkt uit

Terwijl verschillende metaverse-gerelateerde en andere cryptomunten onder druk staan, is Ripple’s XRP juist een sterke prestatie aan het leveren. De recente overwinning van Ripple in hun juridische strijd tegen de SEC heeft een sterke impuls gegeven aan de prijs van XRP.

Op dit moment is de prijs van XRP gestegen naar $0,795. Dit vertegenwoordigt een indrukwekkende prijsstijging van meer dan 67 procent in slechts een week tijd.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
SEC versus Ripple: Onterechte boete van $2 miljard of rechtvaardige straf?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten