Ripple, XRP
Ripple

XRP-whale verplaatst 29 miljoen tokens naar Bitstamp

Terwijl XRP worstelt om zijn opwaartse momentum vast te houden na het oordeel van rechter Analisa Torres in de zaak Securities Exchange Commission tegen Ripple Labs van de Verenigde Staten, waarbij XRP niet als effect werd beschouwd, lijken beleggers in rap tempo hun bezittingen te verkopen.

Bovendien heeft een prominente cryptowhale zojuist 29 miljoen XRP ter waarde van meer dan $15 miljoen verplaatst naar een crypto-exchange, dit alles te midden van een prijsdaling die het ondersteuningsniveau nadert.

Mogelijk verkoop van XRP-tokens

Op 24 augustus rapporteerde Whale Alert dat een grote houder 29,3 miljoen XRP, ter waarde van $15,13 miljoen, had overgeboekt naar Bitstamp Exchange. Er zijn aanwijzingen dat deze whale overweegt zijn XRP-activa te verkopen, aangezien slechts enkele uren eerder 14 miljoen XRP naar Bitso waren verplaatst.

Het besluit van rechter Torres om de Amerikaanse SEC toe te staan een kort geding aan te spannen met betrekking tot de verkoop van XRP-tokens had een aanzienlijke impact en leidde tot een opvallende daling van de markt. Dit resulteerde in een scherpe prijsdaling van XRP, waarbij cruciale ondersteuningsniveaus van $0,6 en $0,5 werden doorbroken.

Risico op daling waarde

Op dit moment herstelt de XRP-prijs van het ondersteuningsniveau van $0,5, maar er blijft aanzienlijk risico op een aanzienlijke daling, afhankelijk van de keuzes van handelaren en grote beleggers om hun bezittingen te liquideren.

Ondertussen wordt verwacht dat het proces tussen Ripple en de SEC ergens eind april of half mei zal plaatsvinden. Deze timing komt overeen met de gerechtelijke aankondigingen van zowel de SEC als Ripple Labs, evenals CEO Brad Garlinghouse en uitvoerend voorzitter Chris Larsen, die hun onbeschikbaarheid hebben aangegeven voor het tweede kwartaal van 2024. In reactie hierop vertoonde de XRP-prijs enig herstel, maar het bullish momentum kon niet worden gehandhaafd.

Binnen de afgelopen 24 uur is de waarde van XRP met meer dan 3% gedaald en wordt momenteel verhandeld op $0,51. Tijdens deze periode varieerde de prijs tussen $0,510 en $0,528. Als slot is ook het handelsvolume in de afgelopen 24 uur afgenomen.

Ripple nieuws

Ripple-medeoprichter steunt campagne Kamala Harris
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Deskundige voorspelt: Zo kan de XRP koers de magische grens van $100 bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?