Altcoin

Yearn.Finance piekt op $38.682 – meer dan 3x prijs van BTC

YFI, het governance-token voor gedecentraliseerde financiering (DeFi) protocol yearn.finance, piekte gisteravond op $38.682. Dat is bijna een verviervoudiging van de prijs van $11.596 en bijna tweemaal zo hoog als het hoogste punt van Bitcoin ooit.


Tweemaal zoveel waard als Bitcoin op zijn hoogste punt

Yearn.finance brengt alle verschillende opbrengsten van verschillende DeFi-protocollen samen in één overzichtelijke website. Het laat gebruikers ook investeren in ‘kluizen’, waar mensen samen opbrengsten verdienen. Een opbrengst verwijst naar de rente die wordt verdiend door je munten uit te lenen via verschillende uitleenprotocollen. Naast het verdienen van rente op cryptovaluta, kun je ook zogenaamde governance-tokens verdienen, zoals YFI – een soort loyaliteitsprogramma voor DeFi.

Hoewel governance-tokens bedoeld waren om investeerders in staat te stellen te stemmen over voorstellen om het netwerk bij te werken, worden ze in werkelijkheid beschouwd als speculatieve activa. YFI is een van de meest populaire. Het is de afgelopen 24 uur met 66% gestegen, volgens gegevens van CoinMarketCap.


Enorme stijgingen

De groei is waanzinnig: op vrijdagochtend was 1 YFI token ‘slechts’ $14.300 waard. Nu kost 1 token meer dan $35.880. De handelsactiviteit in de token is ook enorm toegenomen. Vrijdag bedroeg het dagelijkse handelsvolume van de munt $68 miljoen. Nu is het $879 miljoen.

Yearn.Finance prijsstijging – Bron: Coinmarketcap

Ook de YFI-token-spin-off, genaamd YFII ziet haar koers flink stijgen. Vrijdagochtend was het $935 waard. Sindsdien is het met meer dan 5x gestegen tot $4.350 op het moment van schrijven.

Een van de redenen waarom beide tokens zo veel waard zijn, is vanwege hun schaarse voorraad. YFI heeft een totale voorraad van 30.000 tokens en YFII heeft een totale voorraad van 38.750 tokens. Bitcoin heeft ter vergelijking een token voorraad van 18 miljoen.