Ripple daalt, xrp daalt
Ripple

YouTube Schorst het kanaal van Ripple CTO Schwarz

YouTube heeft het kanaal van de Ripple CTO genaamd David Schwartz geschorst kort nadat het blockchain-bedrijf een rechtszaak tegen YouTube had aangespannen over XRP-oplichting in video’s.


De verbanning

Schwartz zei woensdagochtend dat YouTube zijn kanaal heeft geschorst. “Vreemd genoeg heeft YouTube net besloten mijn kanaal (SJoelKatz) op te schorten wegens ‘het zich voordoen als een bekend persoon’. Ik vraag me af als wie ze denken dat ik me voordeed“, twitterde hij.

YouTube kan kanalen ‘verbannen’ die de richtlijnen van het platform schenden. Dit kan de website doen wanneer er bijvoorbeeld aangezet wordt tot haat, intimidatie en nabootsing van identiteit plaatsvindt. Kanaaleigenaren mogen geen nieuwe kanalen maken, maar ze mogen een verzoek indienen als ze denken dat hun kanaal ten onrechte is opgeschort of beëindigd.


De rechtszaak tegen YouTube

De opschorting van het account komt een week nadat Ripple een rechtszaak tegen YouTube heeft aangespannen. In deze aanklacht beschuldigd Ripple YouTube ervan dat het er niet in is geslaagd nep XRP giveaways te voorkomen. De aanvraag vermeldt dat YouTube niet bereid is om oplichters te stoppen, wat heeft geleid tot oplichting van honderdduizenden dollars en reputatieschade voor Ripple.

“Ripple heeft herhaaldelijk geëist dat YouTube actie onderneemt om de oplichters te stoppen en verdere schade te voorkomen. Toch weigert YouTube dit te doen. Zelfs als dezelfde oplichtingmethode keer op keer wordt herhaald. De reactie van YouTube was jammerlijk ontoereikend en onvolledig. Als gevolg daarvan hebben Ripple en Brad Garlinghouse aanzienlijke reputatieschade geleden ‘, luidt de rechtszaak.

Het kanaal van Schwartz was al jarenlang actief, dus de timing van de schorsing is interessant. Zeker nu er net een gerechtelijke procedure aan gespannen is. Het zou natuurlijk te wijten kunnen zijn aan het algoritme van YouTube, maar opvallend kunnen we het zeker noemen.