Bitcoin
Bitcoin

Zal Bitcoin de $12.000 breken? Hier moet je op letten

De Bitcoin markt blijft zeer bullish nu de $12.000 opnieuw in zicht komt dit weekend. In dit artikel bekijken we de prijsontwikkelingen die er afgelopen week hebben plaatsgevonden en beschrijven we wat we dit weekend van de prijs kunnen verwachten.


Bitcoin weerstand van $12.000 nog steeds de sleutel

Bitcoin testte de afgelopen week haar jaarlijkse hoogste punt en schoot kort voorbij de $12.000. Ondanks de doorbraak viel de koers weer terug en daalde de prijs opnieuw richting de $11.000 waarin BTC de afgelopen paar weken vastzat.

Het overschrijden van de $12.000 grens wordt normaal gezien als de sleutel tot een koersstijging richting de $20.000. Het overwinnen van de weerstandsniveaus tussen de $12.000-14.000 niveau’s zou een eerste stap zijn richting een nieuwe bull markt. Ook dit weekend is de psychologische $12.000 barrière een belangrijk punt om in de gaten te houden.

Bitcoin bereikt weerstand van $12k – Bron: Tradingview

Ethereum netwerk fees bereiken een hoogtepunt

Een interessant statistiek dat vermeldenswaard is, is dat de transactiekosten van Ethereum steeds hoger beginnen te worden. De fee steeg woensdagavond zelfs naar $6,04. Dat is het hoogste sinds 2015.

Ethereum netwerk fees – Bron: Etherscan

Nieuwe netwerkupgrades zouden dit probleem moeten oplossen of op zijn minst de onmiddellijke druk moeten verlichten, maar deze ontwikkelingen zullen naar verwachting nog zeker een paar maanden duren.

Aantal geld dat vastzit in DeFi – Bron: DeFi Pulse

Ondanks de eerder genoemde prijsschommelingen bleef de DeFi-sector groeien en bleef het totale bedrag dat in het ecosysteem vastzat grotendeels onaangetast.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers en hashrate lopen uit elkaar en dat is bullish
Bank of Canada: AI kan inflatie veroorzaken
VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering