Ripple rechtszaak
Ripple

Zal de Ripple Rechtszaak het Lot van Bitcoin en Andere Crypto’s Bepalen?

John Deaton, een prominente advocaat en gepassioneerd voorstander van XRP, is stellig overtuigd dat de uitspraak in de lopende rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een diepgaand effect zal hebben op de wereld van cryptocurrency.

Deaton is van mening dat een uitspraak die gunstig uitpakt voor Ripple niet alleen een significante prijsstijging van XRP teweeg zal brengen, maar dat het tevens een positief domino-effect zal hebben op andere cryptocurrencies, waaronder zwaargewichten zoals Bitcoin en Litecoin.

Ripple rechtszaak heeft enorme gevolgen voor de cryptomarkt

John Deaton, die op 1 juli reageerde op een opmerking op Twitter, onderstreepte het cruciale belang van de lopende rechtszaak en de mogelijke consequenties ervan voor de volledige crypto-markt. Volgens hem zal, indien de rechter de SEC in het gelijk stelt, de huidige regulerende tegenwind aanhouden, wat de groei van de cryptosector in de VS potentieel in gevaar brengt.

Deaton waarschuwt dat een uitspraak die nadelig is voor XRP niet alleen schadelijk zou zijn voor deze specifieke cryptomunt, maar dat het een schadelijk domino-effect kan hebben op andere cryptocurrencies. Dit geldt zelfs voor Bitcoin, waarvan de SEC expliciet heeft verklaard dat het een commodity is. Deaton zei:

De beslissing van rechter Torres wordt met de dag belangrijker. Als de uitspraak negatief is voor XRP (let op, ik zeg specifiek XRP, niet Ripple), dan zorgt dit voor meer politieke steun voor de anti-crypto campagne van Gensler, Warren en Brad Sherman. Maar als de uitspraak gunstig is voor XRP, dan is dat goed nieuws voor andere cryptocurrencies.

SEC’s harde aanpak: Cryptobeurzen Binance en Coinbase onder vuur

De SEC heeft in de afgelopen maanden een strikt beleid gehanteerd tegen cryptocurrencies en heeft daarmee Binance en Coinbase, twee van ‘s werelds grootste cryptocurrency-beurzen, aangeklaagd. In hun rechtszaken beweren ze dat beide platforms de handel in niet-geregistreerde effecten hebben gefaciliteerd, met enkele munten, zoals Cardano, Solana en Algorand, als specifieke voorbeelden.

Binance en Coinbase zijn nu in een juridisch conflict verwikkeld met de toezichthouder. Deze confrontatie heeft niet alleen gevolgen voor de betrokken bedrijven, maar ook voor de brede cryptogemeenschap, die nu anticipeert op een langdurige rechtszaak die uiteindelijk verheldering kan geven over de regelgeving.

Slechts een paar tokens zullen overleven

De huidige acties van de SEC veroorzaken echter ook onrust. Sommige crypto-enthousiastelingen in de Verenigde Staten uiten hun bezorgdheid dat, indien de gemeenschap niet adequaat weerstand biedt tegen de acties van de toezichthouder, ze beperkt zullen worden tot het verhandelen van slechts een select aantal tokens. Dit omvat onder andere Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash. Dit is precies de reden waarom deze tokens de afgelopen tijd zo goed hebben gepresteerd.

Deze munten hebben een belangrijk gemeenschappelijk kenmerk: ze behoren tot de oudste projecten in de cryptowereld. Met uitzondering van Ethereum, dat onlangs is overgeschakeld naar een proof-of-stake consensusmechanisme, zijn de overige netwerken gebaseerd op proof-of-work systemen. De acties van de SEC hebben daarmee niet alleen invloed op de huidige markt, maar ook op de technologische ontwikkelingen binnen de crypto-sector.

Conclusie

In het licht van de lopende juridische procedures en regelgevende uitdagingen in de cryptomarkt, komt het belang van de uitspraak in de rechtszaak tussen Ripple en de SEC volgens advocaat John Deaton steeds meer naar voren. De uitspraak kan grote gevolgen hebben, niet alleen voor Ripple en XRP, maar voor de gehele cryptosector.

Een positieve uitspraak voor Ripple kan een impuls geven aan andere cryptocurrencies, terwijl een negatieve uitspraak het tegenovergestelde effect kan hebben. Bovendien zou dit laatste scenario de politieke steun voor anti-cryptocampagnes kunnen versterken.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?