XRP token, Ripple
Ripple

Zet Ripple miljoenen XRP tokens in de verkoop?

Het lijkt erop dat Ripple onlangs een aanzienlijke hoeveelheid XRP heeft verstuurd naar een crypto exchange. Volgens meldingen zou het gaan om een transactie van 29,6 miljoen XRP, een bedrag dat met de huidige koers overeenkomt met meer dan $14,5 miljoen.

Het platform Whale Alert, dat grote cryptotransacties monitort, was het eerste die opmerkte en melding maakte van deze omvangrijke transactie. De bekendmaking vond plaats op X, het platform dat voorheen bekend stond als Twitter. Hoewel de wallet waarvan de XRP werd verzonden anoniem is, is er een sterk vermoeden dat deze beheerd wordt door Ripple. Dit vermoeden is gebaseerd op analyses van het blockchain analyse platform Bithomp.

Interessant is dat er voorafgaand aan deze overdracht van meer dan $14,5 miljoen, afgelopen zaterdag een grote inkomende transactie plaatsvond. Toen ontving de vermeende Ripple wallet maar liefst 100 miljoen XRP uit een wallet die, volgens Bithomp, geassocieerd wordt met SideShift, een crypto exchange gebaseerd in Canada.

Reden achter omvangrijke transactie blijft een mysterie

uitgevoerd door Ripple. Wat wel bekend is, is dat het bedrijf eerder deze maand al betrokken was bij aanzienlijke verkopen van XRP.

Binnen een tijdsspanne van 48 uur heeft Ripple XRP-activa verkocht ter waarde van 45 miljoen dollar. Deze verkoopactie werd verspreid over een periode van drie dagen. Het is de moeite waard op te merken dat deze substantiële verkoop lijkt te corresponderen met de aanhoudende juridische problemen die Ripple ondervindt met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

XRP whales komen ook in actie

Niet alleen Ripple stond aan de basis van recente aanzienlijke XRP-transacties. Er heeft ook een onbekende ‘whale’ – een term die wordt gebruikt om een individu of entiteit aan te duiden met een aanzienlijke hoeveelheid cryptovaluta – een omvangrijke verplaatsing van fondsen uitgevoerd. In totaal werd er meer dan 425 miljoen XRP verplaatst, wat ongeveer gelijk staat aan een waarde van 200 miljoen dollar.

Dit soort aanzienlijke bewegingen in de cryptomarkt kan een indicator zijn van grote spelers die hun posities herzien, misschien gebaseerd op insider-informatie of verwachtingen aangaande Ripple’s juridische toekomst. Echter, het is ook goed mogelijk dat deze transactie simpelweg een routine was, waarbij een beurs zijn fondsen verplaatste zonder enige bijzondere onderliggende reden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Amerikanen Kunnen Leningen Af Sluiten met SHIB, XRP en DOGE als Onderpand
Oprichter van Ripple Identificeert het Verenigd Koninkrijk als Toekomstig Bolwerk voor Crypto-ondernemingen
Analist voorziet pas over vijf jaar weer een nieuwe piek voor XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen