Shiba Inu (SHIB)
Shiba inu

Zitten whales achter de Shiba Inu koersstijging?

De waarde van Shiba Inu (SHIB) is de afgelopen week met 13,7% toegenomen, waardoor het de hoogste koers in twee maanden heeft bereikt. On-chain gegevens van het blockchain analyseplatform IntoTheBlock suggereren dat deze stijging mede wordt gedreven door activiteiten van whales.

In de laatste drie maanden hebben whales namelijk voor zo’n $300 miljoen aan SHIB verzameld. Dit wijst mogelijk op een sterk vertrouwen in de toekomstige groei van SHIB en kan duiden op aanhoudende positieve prijsbewegingen. Sinds de lancering in augustus heeft Shibarium, een layer 2 oplossing voor Shiba Inu, al enkele successen geboekt. Dit heeft waarschijnlijk bijgedragen aan een grotere adoptie en gebruik van SHIB.

Daarbij zijn er lopende ontwikkelingen, zoals de introductie van een nieuwe stablecoin, Shi, op het netwerk. Deze trekt nieuwe investeerders aan en versterkt de vraag naar SHIB. Deze stablecoin, die aan de Amerikaanse dollar is gekoppeld, heeft het potentieel om wereldwijd een van de meest populaire stablecoins te worden.

Whales domineren

Toch is er ook wat zorgwekkend nieuws te melden over de SHIB whales. Een punt van zorg is dat 71% van het totale circulerende aanbod van Shiba Inu momenteel in handen is van whales. Dit betekent dat een beperkte groep investeerders een aanzienlijke invloed heeft op de prijsbewegingen. Hierdoor kan de markt onvoorspelbaar en volatiel worden, omdat acties van deze whales tot grote prijsschommelingen kunnen leiden. Voor de doorsnee investeerder wordt het daardoor uitdagender om geïnformeerde investeringsbeslissingen te nemen.

Een nieuw record

Een teken die wel weer positief is, is het feit dat het netwerk flink groeit. Dit blijkt uit de stijging van het aantal adressen tot een recordhoogte van 3,63 miljoen. Wat opmerkelijk is, is dat momenteel 20% van de investeerders winst maakt, een significante stijging ten opzichte van de 3% enkele weken terug. Verder versterkt een weloverwogen tokenverbrandingsstrategie dit positieve beeld: onlangs zijn er 68 miljoen tokens uit de circulatie gehaald. Dit verbrandingsproces heeft potentieel om op de lange termijn de waarde van de token verder te stimuleren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

Shibarium update: Shiba Inu’s layer-2 netwerk verbetert schaalbaarheid en efficiëntie
Enorme toename in Shiba Inu burn rate: 7 miljoen procent groei
Shiba Inu beleeft opmerkelijke week: 8% stijging en record toename in Whale transacties
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%