TONcoin
Altcoin

Zo wil Toncoin 500 miljoen gebruikers aantrekken

Toncoin (TON) begon oorspronkelijk als een project van Telegram. Nu staat TON in principe los van Telegram, maar speelt het nog wel een belangrijke rol in de populaire chat-applicatie. Dankzij strategische samenwerkingen met Telegram en Tether, maar ook de populaire Tap-to-Earn games op de blockchain, is Toncoin nu enorm populair.

500 miljoen gebruikers voor 2028

Het doel van Toncoin is nu om 500 miljoen gebruikers te hebben voor het jaar 2028. Om dat voor elkaar te krijgen zal de Toncoin Foundation doorgaan met het implementeren van The Open League.

The Open League is een lange-termijn programma om bouwers en gebruikers te belonen. Het begon in maart 2024 met 18 projecten die meededen in het beta-seizoen.

Nu zijn er al 40 TON-applicaties die meedoen, 57 tokens en 22 NFT-collecties. In totaal deelde de Foundation al voor meer dan 45 miljoen dollar aan beloningen uit. Dat kan uiteindelijk oplopen tot 150 miljoen dollar, al zijn er ook plannen om het programma verder op te schalen.

Verder is het verbeteren van de gebruikerservaring (UX) en het onboardingsproces een belangrijk speerpunt voor Toncoin.

Een mogelijk probleem is dat TON geen EVM-blockchain is. Dat betekent dat ontwikkelaars in principe nieuwe programmeertalen moeten leren. Om problemen daarmee te verhelpen is het plan om documentatie, technische support en educatie te bieden vanuit Toncoin.

Explosieve groei van het ecosysteem

Het ecosysteem van Toncoin is in ieder geval explosief gegroeid. De Total Value Locked (TVL) – de waarde van de assets op de blockchain – is met 2.000% gestegen de afgelopen maanden. Dat is volgens Alena Shmalko, het hoofd van ecosystemen bij Ton, vooral te danken aan The Open League.

Ook de samenwerking met Telegram helpt natuurlijk mee. Daar zitten veel gebruikers, die heel makkelijk met de blockchain in contact kunnen komen.

Verder lanceerde ook Tether USDT op de blockchain van TON. Dat moet uiteindelijk ook een grote rol gaan spelen in de adoptie van het project, bijvoorbeeld door het mogelijk te maken voor mensen om heel makkelijk dollars te versturen via Telegram.

In theorie kan dat een interessante applicatie zijn voor Toncoin. Qua market cap doet Toncoin het in ieder geval prima dit jaar, want sinds kort staat het project in de top 10 op CoinMarketCap.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Toncoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

JPMorgan voorziet potentieel Altcoin Season in augustus
Voetballegendes Ronaldinho en Messi ondersteunen de meme-munt Water
Santiment: Ethereum en Dogecoin geven bullish signalen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen