Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Zou Apple na MicroStrategy ook in Bitcoin moeten investeren?

Dan Weiskopf, portfoliomanager bij Toroso Investments, is van mening dat iPhone-ontwikkelaar Apple een deel van zijn reusachtige kasreserves moet investeren in Bitcoin (BTC), net zoals MicroStrategy dat onlangs deed.


Positieve voorspelling

MicroStrategy investeerde onlangs ruim $400 miljoen in Bitcoin, wat goed uitpakte. Zij hebben door de recente waardestijging van BTC nu al ruim $100 miljoen winst behaald door deze investering. Apple staat erom bekend dat zij nieuwe stappen, of nieuwe technologieën, eerst laten testen door andere bedrijven. Mocht dit dan goed uitpakken, dan implementeren zij dit in hun producten of diensten. Het is dan ook niet ondenkbaar dat Apple mogelijk in MicroStrategy’s voetsporen gaat treden in de (nabije) toekomst.

Aangezien de kasreserves van Apple enorm hoog liggen door de hoeveelheid verkopen die zij realiseren, zou dit mogelijk kunnen betekenen dat er een enorme investering in Bitcoin aan zit te komen.

Op dit moment heeft Apple een marktkapitalisatie van boven de $2 biljoen weten te bereiken. Mede hierdoor is het bedrijf wereldwijd het meest waardevol en heeft het bijna $200 miljard aan contanten weten te verzamelen.

Zelfs als Apple hier maar 5% van zou investeren in Bitcoin, zou dit al neerkomen op $10 miljard. Dat Apple dit doet is geen hele vreemde gedachte. Steeds meer individuen en bedrijven zien de potentie van Bitcoin, waardoor zij sneller geneigd zullen zijn hierin te investeren. Een mogelijke andere reden voor een potentiële investering hierin is bescherming tegen inflatie. Waar banken nu vaak nog maar 0,25% of minder geven op spaargeld, kan Bitcoin per jaar aanzienlijk stijgen. Een voorbeeld hiervan is 2020, waar Bitcoin in januari nog rond de $7.000 per stuk waard was, schommelt deze momenteel rond de $16.000, een ruime verdubbeling. En dat Bitcoin in een jaar tijd verdubbeld in waarde is niet zo vreemd: dit is al vaker gebeurt.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Wiskundige investering

Bedrijven als Apple investeren hun contanten vrijwel altijd. En dit kan voor diverse redenen, waaronder een bescherming tegen inflatie. Maar of deze investering nou in aandelen gebeurt of in cryptocurrencies, maakt eigenlijk niets uit. Uiteindelijk gaat het om de kans die het activum biedt om de investering meer waard te maken, en zo ja met hoeveel.

Bitcoin is dan ook een goed alternatief voor de ‘reguliere’ aandelenmarkt. Dat zien ook steeds meer bedrijven. Doordat PayPal de cryptocurrency toevoegt als betaaloptie in 2021, zal het gebruik hiervan naar verwachting een enorme boost krijgen. Apple kan ook een aanzienlijke bijdrage geven aan dit gebruik.

De grootste crypto biedt het management van Apple hierdoor een unieke kans. Door een deel van de reguliere aandelen te vervangen door Bitcoin, wordt het bedrijf voor een deel beter beschermd tegen inflatie en is het minder afhankelijk van slechts de aandelenmarkt. Mocht de aandelenmarkt mindere tijden kennen, betekent dat niet automatisch dat dat ook voor Bitcoin geld, of uiteraard vice versa. Door een goede balans hiertussen te vinden, kan het bedrijf wellicht haar winsten nog verder maximaliseren.

 

Bitcoin nieuws

Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten