Meta Facebook
Altcoin

Zuckerberg blijft optimistisch over Metaverse, ondanks verlies van $3,7 miljard

Mark Zuckerberg, de beroemde en beruchte CEO van Meta, blijft ondanks een verlies van 3,7 miljard dollar in Q2 2023 positief over de toekomst van de Metaverse. Het investeren in de Metaverse is voor het bedrijf van Zuckerberg een strategie voor de lange termijn en hij is niet van plan om daar verandering in te brengen.

Gigantisch verlies voor Meta

Voor het tweede kwartaal van 2023 moest Meta een operationeel verlies van 3,7 miljard dollar opschrijven voor zijn Metaverse-afdeling. Ondanks dat geeft de gigant op het gebied van social media aan dat het “volledig gefocust blijft” op de ontwikkeling van de Metaverse.

De Metaverse-afdeling wist in het tweede kwartaal een omzet van 276 miljoen dollar te generen, wat een daling van ongeveer 200 miljoen dollar betekent ten opzichte van diezelfde periode in 2022.

“Terwijl onze investeringen in kunstmatige intelligentie doorgaan, blijven we ook volledig gecommitteerd aan de Metaverse-visie. We werken al jaren aan allebei deze prioriteiten en ze zijn op verschillende manieren complementair aan elkaar”, aldus een nog altijd optimistische Mark Zuckerberg.

Aandeel Meta in de plus

Ondanks de dramatische prestaties op het gebied van de Metaverse, doet Meta het als bedrijf meer dan goed. De social media gigant wist onder de streep namelijk een winst van 7,79 miljard dollar binnen te halen in het tweede kwartaal van 2023.

Het aandeel sloot dan ook 1,39 procent hoger op de woensdag en in de na-uren steeg het aandeel met nog eens 6,89 procent. Wat dat betreft kan het bedrijf de verliezen nog wel even verwerken.

Voor de Metaverse-cryptocurrency’s al het als een overwinning voelen dat Meta gigantische verliezen blijft maken op deze afdeling. Misschien zit de wereld wel helemaal niet te wachten op een Metaverse van het bedrijf van Mark Zuckerberg.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Waarom presteren Bitcoin en Solana beter dan Ethereum?
Ethereum nadert bodem ten opzichte van Bitcoin, zegt populaire analist
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins