Blockchain Nieuws

Zuid-Korea wil leider op gebied van Metaverse worden

De Zuid-Koreaanse regering stelt aankomende maand een fonds van €160 miljoen beschikbaar om te investeren in het concept van Virtual Reality (VR).

De basis kan gelegd worden

Met het fonds dat beschikbaar wordt gesteld, kan de basis gelegd worden voor het land om tegen het jaar 2026 tot de 5 landen te behoren in termen van Metaverse-ontwikkelingen. De president van het land, Yoon Suk-yeol, heeft de technologie zelfs als nationale prioriteit bestempeld. Op het gebied van Metaverse wil het land een echte grootmacht worden.

Er zijn dan ook al meerdere virtuele wereldprojecten gestart. Zo wordt er bijvoorbeeld een virtuele replica gemaakt van Seoul. Hiermee krijgen burgers een extra mogelijkheid voor digitale overheidsdiensten. De stadsbesturen in Busan, Guymi en Seongnam hebben tevens soortgelijke projecten aangekondigd.

Gyonbuk, de oostelijke provincie in het land, heeft zichzelf al benoemd tot de ‘Metaverse Hoofdstad’ van Zuid-Korea. Ook zij hebben een initiatief gestart om in 5 jaar bijna 13 miljoen euro te investeren in de lokale economie, met name gericht op de Metaverse.

Naar verluidt staat alleen de Verenigde Staten (VS) voor Zuid-Korea in termen van aantal Metaverses. De VS en Zuid-Korea vertegenwoordigen samen ongeveer 75% van het totaal.

Niet iedereen te spreken over nieuwe technologie

Game-ontwikkelaars in Zuid-Korea zijn op hun beurt niet erg te spreken over de nieuwe technologie. De bestaande wetten zijn niet gemaakt voor de Metaverse en zullen deze dan ook niet reguleren. Dit kan op zijn beurt leiden tot grote oplichtingspartijen.

Deze reactie kwam toen de videogame-industrie in Zuid-Korea gebonden blijft aan strikte regels. Maar deze zijn volgens lokale experts achterhaald en oneerlijk. Dit heeft een discussie over de virtuele wereld en het gamedebat in Zuid-Korea aangewakkerd. Alhoewel nog onbekend is wat er precies gaat gebeuren vinden sommigen dat er een aparte (nieuwe) regelgeving moet komen voor de Metaverse, zodat deze ook onder strikte regels gaat vallen. Het is echter nog even afwachten of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren, en zo ja, hoe.

Blockchain nieuws

Revolut niet blij met hoe fintech omgaat met audits
Fonds uit Hong Kong wil $100 miljoen ophalen voor crypto-investeringen
Data: Web3-makers ontvangen minder voor royalty’s dan verwacht
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden