Newsbit

Zuid-Korea Crypto

Zuid-Korea zet ingang crypto belasting van 20% op 2022

Zuid-Korea Crypto

In Zuid-Korea is een plan goedgekeurd om cryptocurrencies zoals de Bitcoin (BTC) vanaf 2022 te gaan belasten met 20%. Deze belasting zal geheven worden over alle genomen winsten van de Zuid-Koreaanse inwoners en zal vanaf 1 januari 2022 gaan gelden.


Bitcoin herkend als financieel actief

Dit heeft het ministerie van Economie en Financiën van het land inmiddels bevestigd. Naar verluidt wordt zowel het verhandelen als het aanhouden van cryptocurrencies vanaf 2022 onderworpen aan belasting.

Er ligt echter wel een begingrens voor wanneer pas belasting geheven zal gaan worden. Zo zijn alle investeringen onder de 2.5 miljoen won, of zo’n €1900, belastingvrij. Enkel het bedrag dat hier bovenuit komt zal worden belast met 20%.

Hiernaast heeft Zuid-Korea inmiddels Bitcoin officieel als financieel actief herkend. Het gevolg hiervan is echter dat alle cryptocurrencies in het land niet meer als belastingvrije hobby’s aangemerkt kunnen worden, maar nu officieel gereguleerd zullen worden. Alhoewel de gebruikers nu dus belasting moeten gaan betalen over hun crypto-investeringen, brengt dit ook voordelen met zich mee. Ook kan het de acceptatie van crypto’s over het algemeen vergroten. Onder andere hierdoor is het mogelijk geworden om vanaf aankomend jaar belasting erover te heffen.


Wet kan eventueel nog aangepast worden

Mochten cryptocurrencies overgedragen worden door bijvoorbeeld een overlijden, of door een donatie, dan zal hier ook belasting over worden geheven. De hoogte van deze belasting wordt dan berekend op basis van de dagelijkse gemiddelde prijs gedurende een maand voor en na de datum van de erfenis of van de donatie.

Niet iedereen in het land is het echter eens met de nieuwe belastingen. Zo is er inmiddels een (online) petitie rondgegaan uit protest tegen de belastingen, die inmiddels al ruim 38.000 keer ondertekend is. Mocht deze petitie de 200.000 ondertekeningen halen, dan moet de Zuid-Koreaanse regering naar verluidt verplicht over het onderwerp ervan discussiëren.

Het is echter nog onzeker of het huidige wetsvoorstel er precies zo uit komt te zien in januari 2022. Dit komt omdat er in maart dit jaar nog een herziening plaatsvindt. Het zou dus zomaar kunnen dat enkele kleine onderdelen van de wet nog aangepast kunnen worden. Ook het belastingpercentage van de winsten kan hiermee nog aangepast worden.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top