South Korea Crypto
Exchange

Zuid-Koreaanse Won stijgt naar top als meest verhandelde valuta tegen cryptocurrencies

De Zuid-Koreaanse Won heeft de Amerikaanse dollar overtroffen en is in het eerste kwartaal van 2024 de meest verhandelde fiatvaluta ter wereld geworden in de handel tegen cryptocurrencies. Dit blijkt uit een rapport van Kaiko, gepubliceerd op 15 april.

De Won was goed voor meer dan $456 miljard aan handelsvolume op gecentraliseerde cryptobeurzen, net iets meer dan het volume van $455 miljard in Amerikaanse dollars.

Vergoedingsoorlog tussen crypto-exchanges

De toename in handelsactiviteit met de Won wordt toegeschreven aan een felle ‘vergoedingsoorlog’ tussen Koreaanse cryptocurrency-exchanges. Volgens Kaiko heeft het verbeterde macro-economische klimaat in Zuid-Korea, samen met hevige concurrentie onder de beurzen, geleid tot een significante stijging van het handelsvolume, dat begin maart het hoogste niveau in meer dan twee jaar bereikte.

In vergelijking hiermee genereerden in euro’s luidende handelsparen een totaal volume van slechts $59 miljard, waarmee de euro in hetzelfde kwartaal op de derde plaats kwam.

Upbit domineert Zuid-Koreaanse cryptomarktaandeel

Upbit, de grootste cryptobeurs in de regio, domineert sinds 2021 meer dan 82% van het Zuid-Koreaanse cryptomarktaandeel. De recente stijging van de markt heeft echter geleid tot verhoogde concurrentie, waarbij zowel Bithumb als Korbit eind 2023 zero-fee campagnes lanceerden. Ondanks een blijvend marktaandeel van onder de 1% voor Korbit, zag Bithumb zijn aandeel verdrievoudigen na de introductie van zero-fee handel in oktober 2023.

Kaiko merkte op dat hoewel de zero-fee strategie het handelsvolume deed stijgen, Bithumb toch een aanzienlijke daling van 60% in jaaromzet in 2023 rapporteerde. Deze daling leidde ertoe dat Bithumb zijn zero-fee campagne al na vijf maanden stopzette.

Verder daalden de handelsvolumes voor de Koreaanse Won begin april, maar Kaiko verwacht een herstel met de goedkeuring van spot Bitcoin en Ether exchange-traded funds (ETF’s) in Hongkong. De financiële toezichthouder in Hongkong heeft naar verluidt drie spot Bitcoin ETF’s goedgekeurd, die binnenkort op de Hong Kong Stock Exchange genoteerd zullen worden.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’