Bitcoin

‘Zwakke’ traders liggen eruit. Bitcoin heeft zijn dieptepunt bereikt

Bitcoin (BTC) beleggers die wachten op een prijsdaling tot $6.000 hebben hun kans al gemist, zegt de handelaar Peter Brandt.


‘Zwakke’ handelaren liggen eruit

De 40-jarige handelaar zegt dat, in tegenstelling tot wat sommigen geloven, de BTC/USD koers zijn dieptepunt al bereikt heeft.

“Iedereen wil nu Bitcoins kunnen inkopen voor $5000-$6000. Alleen hebben ze deze kans al gemist, omdat Bitcoin al op zijn dieptepunt is geweest. Tijdens dit dieptepunt zijn er ook juist veel mensen ‘met strong hands’ geweest die het wel aandurfde om Bitcoins vast te houden of in te kopen. Weak hands are out, strong hands own it now: Mensen die het niet aandurfde om Bitcoins vast te houden liggen er nu uit en mensen die dit wel aandrufde bezitten de Bitcoin nu.”

Als een voorstander van Bitcoin bleef Brandt deze maand positieve berichten posten op social media.

Brandt zijn persoonlijke sentiment heeft sinds eind 2019 een verandering ondergaan. In december waarschuwde hij nog dat Bitcoin mogelijk in 2020 een dieptepunt zou bereiken dankzij beginnende beleggers die hij omschreef als “cryptocultists.”

Begin 2018, een maand nadat Bitcoin zijn hoogste punt ooit had bereikt van $20.000, waarschuwde Brandt dat de markten niet meer zouden stijgen en dat een koersdaling van 80% waarschijnlijk was. BTC bereikte een jaar later een dieptepunt van $3.100, wat 84,5% lager was dan het hoogtepunt.

Nu is het gevaar echter afgenomen, suggereerde Brandt, in berichten die in de discussie door collega-handelaar Alessio Rastani werden herhaald.


“Iedereen” moet een BTC-portefeuille van 10-20% hebben

“Ik denk dat iedereen die geïnteresseerd is in wat Bitcoin te bieden heeft, ten minste 10-20% van zijn investeringen in Bitcoin zou moet hebben,” adviseerde hij.

De Bitcoin koers steeg even tot boven de $9.000, voordat ze weerstand ondervonden. Deze weerstand valt samen met de 200-daagse voortschrijdende gemiddelde prijs, iets dat historisch gezien de bullish vooruitgang verstikt.

De laatste statistieken suggereren ondertussen dat de interesse in Bitcoin verder reikt dan slechts individuele consumenten. Volumestijgingen op de futures-markten wijzen namelijk ook op institutionele betrokkenheid, vertellen verschillende analisten.

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?