zwitserland
Bitcoin, Ethereum

Zwitserlands vierde grootste bank betreedt cryptomarkt met handel in Bitcoin en Ethereum

De Zürcher Kantonalbank (ZKB), de op drie na grootste bank van Zwitserland, heeft aangekondigd haar dienstenaanbod uit te breiden met cryptohandel en -bewaring.

Vanaf 4 september 2024 kunnen klanten via de bestaande ZKB eBanking- en mobiele platforms handelen in Bitcoin en Ethereum. Bovendien introduceert de bank een business-to-business oplossing waarmee andere Zwitserse banken cryptodiensten aan hun klanten kunnen aanbieden. De Thurgauer Kantonalbank is de eerste partner die van deze nieuwe service gebruikmaakt.

Voor de uitvoering van de transacties werkt ZKB samen met Crypto Finance AG, terwijl de bank zelf zorgt voor de veilige opslag van de private keys. Dit betekent dat klanten geen eigen wallet hoeven te beheren, wat hen ontlast op het gebied van veiligheid en opslag. Alexandra Scriba, hoofd institutionele klanten, benadrukt dat deze nieuwe service klanten een zorgeloze ervaring biedt met betrekking tot cryptobezit en -handel.

ZKB stimuleert cryptoadoptie onder Zwitserse banken

De intrede van ZKB in de cryptomarkt is een logische vervolgstap op haar eerdere blockchaininitiatieven. In 2021 speelde de bank een belangrijke rol bij de uitgifte van de eerste digitale obligatie op de SIX Digital Exchange. Daarnaast werkte ZKB in 2023 samen met de Zwitserse Nationale Bank aan een pilotproject voor digitale obligaties.

Met deze stap bevordert ZKB de bredere adoptie van cryptocurrency onder Zwitserse banken. Eerder dit jaar breidde Sygnum Bank zijn cryptodiensten al uit naar meerdere instellingen, waaronder PostFinance en LuzernerKB, wat ertoe leidde dat een groter deel van de Zwitserse bevolking toegang kreeg tot de cryptomarkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt weg: JPMorgan Chase CEO waarschuwt voor stagflatie
Bitcoin ETFs kenden vrijdag hun beste dag sinds eind juli
Bitcoin koers op weg naar $150.000 in 2025, ‘tikkende tijdbom’ setup voorspeld
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt