zwitserland
Bitcoin

Zwitsers proberen opnieuw centrale bank te overtuigen van Bitcoin

Een groep Zwitserse Bitcoiners waagt opnieuw een poging om de centrale bank te overtuigen van Bitcoin. Om dat voor elkaar te krijgen moet de groep eerst 100.000 handtekeningen van Zwitsers verzamelen om een referendum te lanceren. Dat aantal werd in oktober 2021 niet gehaald.

Nu is er sprake van een nieuwe bullmarkt en wagen ze natuurlijk een nieuwe poging.

Wat moet de Zwitserse centrale bank met Bitcoin?

Het doel van de Zwitserse Bitcoiners is om de centrale bank ervan te overtuigen om Bitcoin toe te voegen aan de reserves. Dat zou Zwitserland volgens hen helpen om “soeverein en neutraal” te blijven in een wereld waarin de onzekerheid heerst, zo laat Yves Bennaïm weten.

Bennaïm is de oprichter en voorzitter van 2B4CH, een non-profit denktank die achter het initiatief zit.

“We zijn momenteel bezig met de organisatorische voorbereidingen voor de commissie en het voorbereiden van de documenten die moeten worden ingediend bij de staatskanselarij om het proces te starten,” vertelde Bennaïm op 20 april aan de Zwitserse persdienst Neue Zürcher Zeitung (NZZ).

Er zijn nog wel even 100.000 handtekeningen van Zwitserse staatsburger nodig binnen 18 maanden om een referendum te kunnen houden over zaken die door Zwitserse staatsburgers of groepen worden aangedragen.

Zwitserland heeft 8,77 miljoen inwoners, wat betekent dat iets meer dan 1 procent de petitie moet ondertekenen om het voor elkaar te krijgen.

Onafhankelijkheid voor Zwitserland

Bij de non-profit van Bennaïm zijn ze ervan overtuigd dat Zwitserland zijn onafhankelijk zou kunnen bewaren door Bitcoin op de balans te plaatsen.

Dan gaat het specifiek over de onafhankelijkheid van de Europese Centrale Bank (ECB).

Dat zijn in ieder geval de woorden van Luzius Meisser, de president van het op Bitcoin gerichte handelsplatform Bitcoin Suisse, die Bennaïm assisteert met het initiatief.

Meisser krijgt op 26 april 2024 een kleine drie minuten de kans om de Zwitserse centrale bank te overtuigen van het voordeel om Bitcoin op de balans te plaatsen. Eerder probeerde hij de centrale bank ervan te overtuigen om iedere maand voor 1,1 miljard dollar aan Bitcoin te kopen, in plaats van Duitse staatsobligaties.

Hij kwam daarmee in maart 2022. Dat had met terugwerkende kracht natuurlijk best een goede beslissing geweest als je naar het koersverloop vanaf die datum kijkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten