Bitcoin

Zwitserse stad Zermatt accepteert Bitcoin belastingbetalingen

De tweede locatie in Zwitserland waar belastingbetalers hun belasting in Bitcoin (BTC) mogen betalen, is vanaf nu officieel. Inwoners in de gemeente Zermatt mogen hun belastingen in deze cryptocurrency betalen.


Samenwerking

Om dit mogelijk te maken, zijn de Zwitserse autoriteiten van Zermatt een samenwerking aangegaan met Bitcoin Suisse. Bitcoin Suisse behoort tot één van de grootste cryptocurrency-bedrijven voor financiële diensten.

In de samenwerking zet Bitcoin Suisse naar verluidt de betaalde Bitcoin om in Zwitserse franken. Dit wordt vervolgens als fiat-valuta overgeboekt naar de bankrekening van de Zwitserse gemeente.

In een aankondiging afkomstig van Bitcoin Suisse, accepteert de gemeente Zermatt vanaf 28 januari 2020 Bitcoin als betaalmiddel voor lokale belastingen en transacties.


Aanvraag indienen bij gemeente

Wanneer inwoners van de gemeente hun belasting willen betalen in Bitcoins, zullen zij eerst rechtstreeks bij de belastingdienst van Zermatt een aanvraag indienen. Pas wanneer deze is goedgekeurd, kunnen inwoners hun belastingen met deze digitale activa betalen.

Volgens de burgemeester van de gemeente is de nieuwe betalingsoptie ontwikkeld door een toegenomen vraag naar op Bitcoin gebaseerde betalingen. De stad wil graag voorzien in deze behoefte.


Eerste locatie BTC-betalingen

In de Zwitserse stad Zug werd als allereerst Bitcoin-betalingen voor lokale belastingen geaccepteerd. Dit gebeurde in mei 2016. Deze betalingen werden eerst gemaximeerd op 200 frank in Bitcoins. Of dit nog steeds het geval is, is onduidelijk.

Door de toevoeging van deze tweede locatie, breidt Zwitserland haar financiële cryptocurrency dienstensector uit. Toch lijkt niet iedereen het volledig eens te zijn met het oordeel; de hoge volatiliteit van Bitcoin is volgens sommige inwoners erg riskant.


Bitcoin nieuws

Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13