Ripple, XRP token
Ripple

12 miljoen XRP tokens geburned: Wat voor impact kan dit hebben?

Hoewel de prijs van XRP de laatste tijd een zijwaartse beweging laat zien, heeft het project achter de schermen een opmerkelijke prestatie geleverd. Volgens recente data van XRPscan heeft XRP in de afgelopen dagen een aanzienlijk aantal van 12 miljoen tokens verbrand. Deze actie, die de potentie heeft om de schaarste en daarmee de waarde van de resterende tokens te beïnvloeden, is een belangrijke ontwikkeling in de geschiedenis van het project.

Deze verbrande tokens vertegenwoordigen met de huidige marktwaarde ongeveer $6,8 miljoen. Echter, in het grote geheel van het totale aanbod van 99,9 miljard tokens, is dit aantal slechts een klein deel. Deze realiteit brengt vragen met zich mee over de daadwerkelijke impact van deze tokenverbranding op de marktwaarde van XRP.

De CTO van Ripple, David Schwartz, heeft onlangs zijn inzichten gedeeld over de mogelijke gevolgen van het verbranden van XRP-tokens. Hij haalde daarbij aan dat vergelijkbare acties bij andere projecten, zoals bij Stellar (XLM) waar zelfs grotere hoeveelheden tokens werden verbrand, geen noemenswaardige impact hadden op de markt. Zijn observaties suggereren dat de tokenverbranding van XRP wellicht ook niet de dramatische invloed zal hebben die sommigen verwachten.

De escrow wallet van Ripple

Ripple heeft meer dan 40 miljard XRP in een escrow wallet opgeslagen. Dit escrow-mechanisme wordt door het bedrijf ingezet om een aanzienlijk deel van hun tokens te beheren en veilig te stellen. Het doel hiervan is om duidelijkheid en transparantie te verschaffen over de beschikbaarheid van XRP in de markt, wat zowel de marktstabiliteit als het vertrouwen in het ecosysteem ten goede komt.

Er is onder investeerders een groeiende hoop dat Ripple een aanzienlijk deel van deze in escrow gehouden tokens zal verbranden om zo de prijs van XRP te verhogen. Dit zou de schaarste van XRP verhogen en potentieel een positieve invloed op de marktwaarde kunnen hebben. Echter, de kans dat Ripple daadwerkelijk een groot deel van zijn kapitaal op deze manier zal vernietigen, wordt niet als groot beschouwd. Het zou namelijk een drastische en ongebruikelijke stap zijn voor het bedrijf om een dergelijke hoeveelheid van hun eigen vermogen te elimineren.

SEC dient motie in

Op de achtergrond is er nog altijd een rechtszaak aan de gang. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft onlangs haar juridische druk op Ripple opgevoerd. Naast de goedkeuring van Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s), eist de SEC nu dat Ripple belangrijke financiële documenten van 2022 en 2023 vrijgeeft. Deze stap is onderdeel van het onderzoek naar Ripple’s naleving van effectenwetgeving, met name gericht op ‘Institutional Sales’ van XRP tokens.

Ripple verzet zich tegen deze eisen, waarbij ze beweren dat deze verzoeken buiten de grenzen van het juridische geschil vallen. De SEC, echter, blijft vasthoudend en is van plan rechter Analisa Torres te benaderen voor verdere beoordeling, ondanks een eerdere uitspraak op 13 juli die deels ten gunste van Ripple was.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?