Rechtszaak
Ripple

Update rechtszaak: SEC eist verplichte documenten van Ripple in nieuwe motie

Terwijl de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) van Bitcoin (BTC) heeft goedgekeurd, heeft ze tegelijkertijd een nieuwe gerechtelijke motie tegen Ripple ingediend. In deze motie eist de SEC dat Ripple bepaalde documenten moet overhandigen, verdeeld over twee specifieke categorieën.

De eerste eis van de SEC is dat Ripple zijn financiële verklaringen van de jaren 2022 en 2023 openbaar maakt. Volgens de SEC zijn deze documenten noodzakelijk om adequate maatregelen te kunnen nemen, zoals het uitvaardigen van rechterlijke bevelen en het opleggen van civielrechtelijke boetes. Daarnaast verlangt de SEC inzage in documentatie met betrekking tot Ripple’s contracten na het indienen van de aanklacht, met een specifieke focus op de “Institutional Sales”. Deze documenten, die verwijzen naar de verkoop van XRP aan institutionele klanten, zijn essentieel voor het bepalen van passende acties tegen Ripple.

Volgens de SEC zijn de voortdurende zakelijke activiteiten van Ripple, in het bijzonder de institutionele verkoop van XRP na de aanklacht, van cruciaal belang bij de beoordeling of Ripple een verbod opgelegd moet krijgen om toekomstige overtredingen van de effectenwetgeving te voorkomen.

Ripple bestrijdt eisen SEC

Ripple heeft zich verzet tegen het verzoek van de SEC. Zij voeren aan dat de eisen van de SEC buiten de toegestane reikwijdte van het onderzoek vallen en niet relevant zijn voor het bepalen van de boetes in de zaak. Ripple benadrukt dat de informatie die de SEC vraagt niet bijdraagt aan de kern van het juridische geschil.

De SEC is van plan rechter Analisa Torres, die op 13 juli oordeelde dat de verkoop van XRP op beurzen niet onder de effectenregelgeving valt, te benaderen om te helpen bepalen of Ripple onderworpen moet worden aan de gevraagde maatregelen. Deze stap van de SEC volgt ondanks het feit dat de uitspraak van 13 juli deels in het voordeel van Ripple was. Desondanks werd Ripple in deze uitspraak wel schuldig bevonden aan het overtreden van Sectie 5 van de Securities Act van 1933.

Groei XRP gebruikers

Tegen de achtergrond van de juridische strijd van Ripple, ervaart het XRP-netwerk een opmerkelijke toename in activiteit. Het aantal actieve adressen is gestegen tot meer dan 5 miljoen, een belangrijke mijlpaal na een lange periode van stagnatie waarin het aantal rond de 4 miljoen schommelde. Deze ontwikkeling kan positieve gevolgen hebben voor de toekomstige koers van XRP, vooral gezien de vaak waargenomen correlatie tussen netwerkactiviteit en marktwaarde.

Hoewel de gebruikersbasis van XRP bescheiden blijft in vergelijking met grotere netwerken zoals Ethereum (ETH), benadrukt deze recente groei de potentiële uitbreidingsmogelijkheden van het project.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
SEC versus Ripple: Onterechte boete van $2 miljard of rechtvaardige straf?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten