Ripple, xrp, coin
Ripple

Ripple (XRP) behaalt belangrijke on-chain mijlpaal

Het XRP netwerk blijft groeien, dat is ook terug te zien uit de on-chain data van de altcoin. Opmerkelijk is dat op 8 januari het aantal actieve adressen van de cryptomunt een nieuwe hoogte bereikte met 5 miljoen, een significante toename vergeleken met de 4 miljoen actieve gebruikers die het netwerk gedurende twee jaar had.

Dit brengt belangrijke vragen naar voren: Wat drijft deze opwaartse trend in het gebruik van het XRP-netwerk, en welke invloed kan deze groei hebben op de toekomstige koers van de altcoin?

Significante groei in XRP gebruikers na belangrijke rechterlijke uitspraak

XRP Scan, een gebruiker op een sociaal media platform X, die zich richt op het analyseren van ledger data van het XRP netwerk, meldde afgelopen maandag een opmerkelijke mijlpaal voor de altcoin. Het netwerk heeft nu meer dan 5 miljoen actieve gebruikers bereikt, een aanzienlijke groei na een periode waarin het moeite had om te groeien. Voor lange tijd bleef het aantal actieve gebruikers steken op 4 miljoen.

De recente significante toename van dagelijkse gebruikers kan grotendeels toegeschreven worden aan een cruciale beslissing van rechter Torres in de langdurige rechtszaak tussen Ripple, de blockchain ontwikkelaar achter XRP, en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). In deze zaak werd Ripple beschuldigd van het illegaal verkopen van XRP munten bij de lancering.

In de zomer van 2023 oordeelde rechter Torres echter dat de XRP token geen effect is, wat uiterst positieve gevolgen heeft gehad voor XRP. Deze uitspraak lijkt het vertrouwen van investeerders en gebruikers in de toekomst van de munt te hebben versterkt, wat duidelijk zichtbaar is in de toegenomen activiteit op het netwerk.

Implicaties voor de XRP Koers

Analisten benadrukken dat een toename in het aantal actieve gebruikers op een netwerk doorgaans een positief signaal is. Meer gebruik betekent een hogere vraag naar de betreffende munt, wat potentieel kan leiden tot prijsstijgingen van XRP op de lange termijn. In vergelijking met sommige andere cryptocurrency netwerken is XRP echter nog steeds relatief klein. Ter illustratie: Ethereum (ETH) heeft meer dan 254 miljoen adressen op zijn netwerk, wat meer dan 50 keer zoveel is als XRP. Deze context benadrukt de enorme groeimogelijkheden die nog voor XRP liggen.

Hoop op komst van XRP ETF

Het optimisme in de cryptomarkt is momenteel hoog, mede door de recente goedkeuring van een Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Fund (ETF) door de SEC. Dit fonds, dat op de Amerikaanse beurs wordt verhandeld, heeft het potentieel om aanzienlijke investeringen aan te trekken. Dit kan leiden tot aanzienlijke koersstijgingen van BTC, die mogelijk kunnen overslaan naar andere altcoins. Daarnaast wint het idee van een mogelijke XRP ETF aan aandacht.

Beleggers koesteren de hoop dat een fonds voor deze populaire altcoin de koers kan opdrijven naar nieuwe recordhoogtes. Echter, de haalbaarheid van een dergelijk fonds is nog onderwerp van discussie.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
SEC versus Ripple: Onterechte boete van $2 miljard of rechtvaardige straf?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten