XRP EXPERT
Ripple

Topmanager bij Valkyrie hint op introductie van een XRP-ETF

Het jaar 2024 kende een uitdagende start voor Ripple (XRP). De munt ervoer een aanzienlijke daling van ongeveer 10% in slechts enkele dagen, wat resulteerde in een koerswaarde van onder de $0,57. Dit vooruitzicht zou echter kunnen verbeteren, mede door recente ontwikkelingen in de cryptosector.

Steve McClurg, Chief Investment Officer bij Valkyrie Investments, sprak in een recent interview met Bloomberg over de potentie van een Exchange-Traded Fund (ETF) gebaseerd op XRP.

Komt er een XRP ETF?

De toenemende interesse in de goedkeuring van een Bitcoin (BTC) Spot ETF lijkt een positieve golf te veroorzaken in de wereld van cryptocurrency, met effecten die verder reiken dan alleen Bitcoin. Ook XRP trekt dus de aandacht in deze golf van enthousiasme. Naast XRP, zijn er volgens Steve McClurg, Chief Investment Officer bij Valkyrie Investments, ook meerdere aanvragen ingediend voor ETFs die gebaseerd zijn op Ethereum (ETH).

Hoewel het nog onzeker is of er een Exchange-Traded Fund (ETF) specifiek voor XRP zal komen, benadrukt McClurg dat in de snel veranderende en innovatieve wereld van cryptocurrency veel mogelijk is. Een dergelijke aanvraag staat niet vast, maar is zeker niet uitgesloten.

Een XRP ETF zou, vergelijkbaar met de Bitcoin variant, het investeren in deze digitale munt toegankelijker maken voor een breder publiek. Dit geldt vooral voor beleggers die de voorkeur geven aan traditionele beursproducten boven het direct kopen van cryptocurrencies. De introductie van een XRP ETF zou niet alleen de liquiditeit van de munt kunnen verhogen, maar op de lange termijn ook potentieel de prijs kunnen beïnvloeden.

Stijgende gebruikersadoptie van XRP en belangrijke rechtszaken

Er is meer goed nieuws. XRP vertoont namelijk tekenen van een sterke toename in gebruikersadoptie. Volgens data van Santiment is het aantal XRP-wallets met een positief saldo sinds januari 2023 met 26% gestegen, wat resulteert in bijna 5 miljoen wallets. Deze groei wijst op een groeiend vertrouwen in de munt, vooral als deze wordt vergeleken met de groeisnelheid van marktleiders zoals Bitcoin en Ethereum.

Een andere belangrijke ontwikkeling voor XRP en het moederbedrijf Ripple is de aanstaande maand april 2024, die een cruciale periode belooft te worden vanwege twee belangrijke rechtszaken. De meest in het oog springende is de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De uitkomst van deze rechtszaak kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de toekomst van Ripple en zijn positie in de cryptomarkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
SEC versus Ripple: Onterechte boete van $2 miljard of rechtvaardige straf?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten